• Bogat filmski repertoar poslednjeg vikenda januara

  Zadnjeg vikenda januara na repertoaru Kulturnog centra Inđija je iznenađujuće velik broj projekcija namenjen svim uzrastima i ljubiteljima različitih žanrova. Filmofili će imati priliku da biraju između animiranih dečijih filmova, horora, trilera, biografskih i istorijskih filmova koji su svoje premijere imali krajem prošle godine. U dva dana publika će imati priliku da odgleda ukupno šest […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bogat filmski repertoar poslednjeg vikenda januara

  Zadnjeg vikenda januara na repertoaru Kulturnog centra Inđija je iznenađujuće velik broj projekcija namenjen svim uzrastima i ljubiteljima različitih žanrova. Filmofili će imati priliku da biraju između animiranih dečijih filmova, horora, trilera, biografskih i istorijskih filmova koji su svoje premijere imali krajem prošle godine. U dva dana publika će imati priliku da odgleda ukupno šest filmova u projekcijama od 16, 18 i 20:30 sati.

  Animirana avantura “Neverovatni Moris” na repertoaru Kulturnog centra je u subotu 28. Januara od 16 sati. Radnja filma je okrenuta ka uličnom mačku Morisu koji je osislio savršenu prevaru za zaradu novca. Svi su čuli za priče o frulašu i gradu punom glodara. Moris je pronašao svog ličnog frulaša i pacove koji prenose kugu, kako bi prevario lakoverne građane da mu daju mnogo novca. Sve ide po planu dok ne stignu u udaljeno selo Palačinkovačka banja gde upoznaju Maliciju, devojku opsednutu knjigama, koja traži njihovu pomoć da razreši misteriju svog grada.

  Animirani film traje 93 minuta a glasove su karakterima pozajmili glumci Miloš Đorđević, Anja Mit, Vukašin Jovanović, Dušica Novaković, Branislav Platiša, Aleksandar Gligorić, Tatjana Dimitrijević, Milan Antonić, Dragan Vujić Vujke.

  Projekcija akcionog filma “Operacija Fortuna – prevara veka” za posetioce bioskopa KC zakazana je za subotu 28. Januar od 18 sati.

  Radnja filma je bazirana na super špijunu Orsonu koji mora da pronađe i zaustavi prodaju nove ubitačne tehnologije koju prodaje milijarderski krijumčar oružja Greg Simonds. Nevoljno, udružen sa ekipom najboljih operativaca na svetu, Orson i njegova ekipa regrutuju najveću holivudsku filmsku zvezdu Denija Frančeska, da im pomogne u njihovoj misiji spašavanja sveta.

  Istog dana, 28. Januara od 20 sati filmofile očekuje naučno fantastični horror M3GAN. Najkreativniji umovi horor žanra – reditelj Džejms Van, koji je stvorio franšize Slagalica strave (Saw), Podmuklost (Insidious) i Prizivanje zla (The Conjuring) i Blumhaus, producent filmova Noć veštica, Crni telefon i Nevidljivi čovek— predstavljaju nam novo, sveže lice straha.

  M3GAN je čudo veštačke inteligencije, živa lutka programirana da bude detetov najverniji prijatelj a roditelju najbolji saveznik. Dizajnirala ju je sjajna robotičarka Džema (Alison Vilijams iz filma Beži!) tako da M3GAN može da sluša, gleda i uči dok postaje učitelj, drugarica i zaštitnik deteta za koje je vezana.

  Kada iznenada postane staratelj svoje osmogodišnje rođake Kejdi (Vajolet Makgrou, Prokletstvo kuće na brdu), Džema je nesigurna i nespremna da bude roditelj. Pod intenzivnim pritiskom na poslu, ona odlučuje da upari svoj M3GAN prototip sa Kejdi u pokušaju da reši oba problema — a to je odluka koja

  Narednog dana, u nedelju 29. Januara ljubitelje sedme umetnosti takođe očekuje gust raspored u filmskim projekcijama Kulturnog centra. Prva projekcija od 16 sati namenjena je najmlađima “Priče iz skrivenog grada – banda čupavih repova” je animirani porodični film u trajanju od 86 minuta.

  Radnja filma je priča o Megi Digins, vombat koja se pretvorila u Čudesnu ženu, nenamerno postaje gradski superheroj nakon što je nevoljno spasila bandu početnika superheroja od sigurne propasti.

  Biografski film o jednoj od najvećih muzičkih zvezda Vitni Hjuston “ I wanna dance with somebody “ na repertoaru Kulturnog centra je u nedelju 29. Januara od 18sati.

  U 146 minuta trajanja filma gledaoci će u ulozi Vitni Hjuston gledati Naomi Aki koja tumači glavnu ulogu u mjuziklu zasnovanom  na epskom životu i muzici legendarne pevačice. Režiran od strane Kesi Lemons prema scenariju Entonija Mekartena (nominovanog za Oskara), film vodi publiku na emotivno i energično putovanje kroz karijeru i muziku Hjustonove.

  Glumačku ekipu u sastavu Brad Pitt, Margot Robbie, Jean Smart, Diego Calva, Li Jun Li posetioci bioskopa gledaće taođe u nedelju 29. Januara od 20:30 u filmu “Vavilon”. Režiju ovog filma zasnovanog na istorijskim činjenicama sa primesama drame i komedije  potpisuje  Damien Chazelle.

  Priča o ogromnoj ambiciji i nečuvenim ekscesima, prati uspone i padove više likova tokom ere neobuzdane dekadencije i izopačenosti koja je vladala u počecima Holivuda.

  VAVILON je originalna priča epskih razmera smeštena u Los Anđelesu.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura