• Bogojević: 1,2 miliona dinara za uređenje četiri plaže na Dunavu

  Posle 7 godina plaža u Čortanovcima će biti uređena i prilagođena kupačima, u ovom projektu učestvuje Turistička organizacija opštine Inđija, Nacionalni park Fruška gora i Mesna zajednica Čortanovci. Radovi na potpunom uređenju plaže biće gotovi naredne nedelje ali je plaža prema rečima predsednika MZ Čortanovci u upotrebi i dok su radovi u toku. Najavljeno je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bogojević: 1,2 miliona dinara za uređenje četiri plaže na Dunavu

  Posle 7 godina plaža u Čortanovcima će biti uređena i prilagođena kupačima, u ovom projektu učestvuje Turistička organizacija opštine Inđija, Nacionalni park Fruška gora i Mesna zajednica Čortanovci. Radovi na potpunom uređenju plaže biće gotovi naredne nedelje ali je plaža prema rečima predsednika MZ Čortanovci u upotrebi i dok su radovi u toku. Najavljeno je i uređenje plaža u Krčedinu, Starom Slankamenu kao i završetak uređenja plaže u Beški.

  Poslednji put plažu u Čortanovcima urešivali su mladi iz ovog naseljenog mesta inđijske opštine, u avgustu 2015. godine. Inicijativu mladih su tada podržali njihovi roditelji koji su čamcima sa obližnjeg ostrva prebacivali pesak kojim je nasut odbojkaški teren, meštani, nacionalni park Fruška gora i Kancelarija za mlade opštine Inđija.

  Foto: Čortanovci Dunav plaža / arhiva

  Nakon inicijative meštana od pre 7 godina u ovu plažu nije ulagano ništa, ovog leta radovi na uređenju same plaže su u toku i trajaće do 20. jula. Do sada je pokošena trava, uklonjeno šiblje i nasut pesak na odbojkaški teren.

  -Plaža je u upotrebi i sada, dok traju radovi. Do sada je urađeno dosta toga, postavljenon je 10 suncobrana, pet garnitura stolova, klupa, kante za smeće i mreža za odbojku. U planu je da se postave table obaveštenja i da se doda još detalja, iduće nedelje bi trebali biti gotovi radovi. – kaže za IN Medija predsednik MZ Čortanovci Mirko Mijatović.

  U Turističkoj organizaciji opštine Inđija ističu da je provo započeto uređenje plaže u naseljenom mestu Beška , u toku je urešenje plaže u Čortanovcima  zatim na red dolazi plaza u Krčedinu i Starom Slankamenu.


  Foto: Čortanovci Dunav plaža / arhiva

  -Aktivnosti na uređenju plaža, u zavisnosti od potreba svake od lokacija, obuhvataju raščišćavanje i uređenje terena, nasipanje peska, postavljanje suncobrana od trske, klupa i stolova, kabina za presvlačenje, kanti za otpatke, mreža za odbojku i slično. – poručuju iz TO Inđija.

  Ukupan iznos troškova za sve četiri plaže je 1,2 miliona dinara kaže za IN Meddija direktor TO Inđija Milan Bogojević.

  Verica M. (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]