• Bogojević: Manifestacije se ne organizuju stihijski

  Turistička organizacija opštine Inđija nije dala obećanja Udruženju „Rečni rakovi“  za podršku u organizovanju manifestacija tog udruženja. Milan Bogojević direktor Turističke organizacije za IN Medija je potvrdio da su se organizatori nekoliko puta obraćali za pomoć ali da usmenih ni pismenih obećanja nije bilo. Reagujući na izjavu Nenada Pešuta predsednika Udruženja „Rečni rakovi“ iz Inđije, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bogojević: Manifestacije se ne organizuju stihijski

  Turistička organizacija opštine Inđija nije dala obećanja Udruženju „Rečni rakovi“  za podršku u organizovanju manifestacija tog udruženja. Milan Bogojević direktor Turističke organizacije za IN Medija je potvrdio da su se organizatori nekoliko puta obraćali za pomoć ali da usmenih ni pismenih obećanja nije bilo.

  Reagujući na izjavu Nenada Pešuta predsednika Udruženja „Rečni rakovi“ iz Inđije, da je „postojala najava da će takmičenje u pecanju varalicom podržati turistička organizacija opštine Inđija“ kao i da do saradnje nije došlo, Milan Bogojević direktor TO Inđija za IN Medija kaže da to nije cela istina.

  -Gospodin Pešut se jeste obraćao nama za pomoć pri organizaciji „Danube clean up“ i takmičenje u pecanju varalicom, ali ne kroz projekte i planograme nego usmeno. Tada mu je rečeno dostavi plan manifestacija kako bi eventualno bile uvrštene u godišnji kalendar manifestacija opštine Inđija. Drugih obećanja nije bilo, mi nemamo novac koji možemo da damo a da on nije namenski za projekte. – kazao je Bogojević.

  Osim smernica kako se ostvaruje mogućnost za unošenje u kalendar menifestacija opštine Inđija i načinu na koji se projekti finansiraju, Bogojević ističe da su mu predočana udruženja koja se bave sličnim aktivnostima kako bi sa njima ostvario neki vid saradnje.

  -Da bi bilo koja manifestacija bila uvrštena u kalendar potrebno je da nam organizato dostavi plan i opis aktivnosti, nakon razmatranja ta manifestacija se nađe ili ne, u godišnjem kalendaru. Što se novca tiče, mi nemamo mogućnost da finansiramo bilo koju manifestaciju, za to postoje konkursi gde se zainteresovani prijavljuju sa projektima o kojima ne odlučuje TO. – objašnjava Bogojević.

  On ističe da je neophodno da se do kraja kalendarske godine turističkoj organizaciji dostavi plan i program manifestacije koju udruženja planiraju da organizuju, te da se nakon toga za sledeću godinu ta manifetacija uvrsti u kalendar dešavanja.

  -Nemoguće je stvari organizovati stihijski, tražiti pomoć i podršku mesec dana pred događaj. Na takve aktivnosti se mogu odazvati lično i kao građanin ali ne ispred trurističke organizacije. – kaže Bogojević.

  Prema njegovim rečima ne postoji ni jedna prepreka da takve i slične aktivnosti budu podržane od strane lokalne samouprave ali se moraju slediti procedure te da Udruženju „Rečni rakovi“ ostaje dosta vremena da svoje projekte predoče i iduće godine realizuju kroz procedure koje važe za sve.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Pročitaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/stari-slankamen-takmicenje-u-pecanju-varalicom-29-i-30-oktobra/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija