• Bolnica u Sremskoj Mitrovici uvela program pravoslavne psihoterapije za pacijente na psihijatriji

  Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici uvela je program „pravoslavne psihoterapije“ za hospitalizovane pacijente na psihijatriji. Naime, Opšta bolnica Sremska Mitrovica i Odbor za versku nastavu Eparhije sremske saopštili su da su „zajedničkim naporima i jedinstveno počeli sa realizacijom oglednog programa pravoslavne psihoterapije, po uzoru na druge svetske gradove, ali i ranije kliničke prakse naših univerzitetskih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Bolnica u Sremskoj Mitrovici uvela program pravoslavne psihoterapije za pacijente na psihijatriji

  Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici uvela je program „pravoslavne psihoterapije“ za hospitalizovane pacijente na psihijatriji.

  Naime, Opšta bolnica Sremska Mitrovica i Odbor za versku nastavu Eparhije sremske saopštili su da su „zajedničkim naporima i jedinstveno počeli sa realizacijom oglednog programa pravoslavne psihoterapije, po uzoru na druge svetske gradove, ali i ranije kliničke prakse naših univerzitetskih centara“.

  Po uzoru na učitelje srpske psihijatrije i pastirskog bogoslovlja, a ponajpre na redovnog člana Srpske akademije nauka i umetnosti prof. dr Vladetu Jerotića, redovnog profesora Medicinskog i Pravoslavnog bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu, ova plemenita saradnja uspostavljena je u našem gradu, za zainteresovane pacijente sremskog okruga koji se leče na odeljenju psihijatrije, ali i sve one kojima je potrebna pomoć psihijatra ili duhovnika. – napominju u bolnici.

  Kako dodaju, ovo je odgovor „na sve učestalije potrebe na polju mentalnog zdravlja“.

    – Ovo je vrlo važan odgovor na sve nedaće i sve učestalije potrebe na polju mentalnog zdravlja našeg društva, ali i primer drugima da se samo zajedničkim snagama i naporima može doći do zdrave mentalne higijene i zdravlja u celini. – navodi se u saopštenju na sajtu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici.

  U pitanju je projekat koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica i resorne GU za socijalnu zaštitu.

  Radionicama mogu da prisustvuju svi hospitalizovani pacijenti koji to žele bez obzira na pol, rasu, versku, nacionalnu ili drugu pripadnost. – stoji u saopštenju.

   Radionice vodi stručno osposobljen tim sveštenika, teologa i veroučitelja koji rade u obrazovnim ustanovama u Sremskoj Mitrovici i „imaju višegodišnje iskustvo na polju duhovnog rada populacije“.

   Iz Opšte bolnice takođe podsećaju na to da služba psihijatrije dežura 24 časa tokom čitave godine i da će svi pacijenti bez izuzetaka biti zbrinuti preko Odeljenja za prijem i zbrinjavanje urgentnih stanja.

  Izvor i naslovna: 021.rs

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina