Bregović predstavljao Srbiju u Dubaiju; Inđiju direktor TO

Categories Inđija, NOVO, SrbijaPosted on

Goran Bregović, svetski poznati muzičar i jedna od najvećih rok zvezda Balkana i njegov Orkestar za svadbe i sahrane, nastupiili su sinoć pred nekoliko hiljada ljudi na Svetskoj izložbi u Dubaiju, čime je proslavljena “Pravoslavna” Nova godina, saopštili su organizatori.

– Bregović je sa svojim mnogobrojnim orkestrom u okviru predstavljanja Srbije na Expo 2020 Dubai nastupio na jednoj od najvećih scena na Ekspo-u, a iz publike su plesali i pevali posetioci sa svih kontinenata – navodi se u saopštenju Expo Serbia.

Goran Bregović, koji je poručio da je ponosan na svoj nastup u Dubaiju, pre koncerta je posetio Paviljon Srbije na Svetskoj izložbi.

– Što sam išao više po Paviljonu Srbije, sve sam bio uvereniji da bi ovaj Paviljon trebao da putuje i po Srbiji. Mislim da premalo znamo o vinčanskoj kulturi, koja je bila jedno čudo, o našim naučnicima i umetnicima: Tesli, Milankoviću, Andriću … Mislim da ko god dođe na Paviljon Srbije otkriće ovde nešto novo i zainteroesovaće za našu zemlju. Mislim da treba da budemo zahvalni Emiratima koju su u ovo teško vreme omogućila da se svet susretne na jednom mestu – istakao je Bregović.

U saopštenju organizatora dodaje se da je nastupom Gorana Bregovića na Svetskoj izložbi u Dubaiju, predstaviljena muziku Srbije i Balkana “koja ne poznaje granice, žanrove, tipove i religije – muziku koja jednom rečju spaja”.

Milan Bogojević predstavlja Inđiju na Expo 2020

Opštinu Inđija, u okviru svetske izložbe Expo 2020 u Dubaiju, predstavio je direktor Turističke organizacije opštine Inđija Milan Bogojević. Kako je navedeno u saopštenju opštinske uprave, Inđija je predstavljena u okviru svih ostalih prezentacija turističkih potencijala Srbije, na 5. tematskoj nedelji „Putovanja i povezanost“.

– Sve vreme trajanja konferencije na video zidovima, totemima i LCD televizorima prikazivaće se promotivni materijali koji predstavljaju destinacije u Srbiji, među kojima je i opština Inđija, kao jedan od samo nekoliko predstavnika Vojvodine na ovom velikom događaju – navedeno je u saopštenju opštine Inđija, bez navođenja bilo kakvih konkretnih detalja.

Kako se dodaje, Inđija učestvuje na konferencijama u Dubaiju na poziv Turističke organizacije Srbije i Privredne komore Srbije, “zahvaljujući naglom turističkom razvoju što je i potvrđeno dobijanjem Turističkog cveta, najprestižnije nagrade u oblasti turizma u Srbiji”.

Video: Expo Serbia
Fotografije: Opština Inđija

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *