• Brkić: Nismo prihvatili da budemo lutke u predstavi vladajuće većine

  “Nije normalno da trideset sedam poslanika ulazi u salu a da mi ne znamo ime nijednog budućeg sekretara”

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brkić: Nismo prihvatili da budemo lutke u predstavi vladajuće većine
  Foto: 021.rs

  Pokrajinski poslanik i potpredsednik Srbija centra dr Mihailo Brkić izjavio je da opozicija nije prisustvovala jučerašnjoj sednici o izboru Pokrajinske vlade jer im ni do početka sednice Skupštine APV nisu dostavljena ni imena budućih sekretara.

  Bojkotovali smo sednicu Pokrajinske skupštine jer nije normalno da trideset sedam poslanika ulazi u salu a da mi ne znamo ime nijednog budućeg sekretara.  Ne njihove biografije, nego da čak ne znamo ni ko su. Dovedeni smo u situaciju da budemo neka vrsta lutaka koje treba da učestvuju u pozorišnoj predstavi. To nismo prihvatili. – rekao je Brkić za N1.

  On je istakao da je opozicija predložila da se izbor članova Vlade AP Vojvodine odloži jer su dobili predlog i biografiju samo mandatara.

  Vladajuća većina to nije prihvatila tako da je naš odgovor na njihovu nekolegijalnost bio to da ne uđemo u salu i pošaljemo poruku da ne prihvatamo ulogu statiste u ovom političkom procesu.

  Brkić je citirao i jednog od naših rodonačelnika pravne nauka Valtazara Bogišiča koji je rekao „Što se grbo rodi život ne ispravi“.

  Čitav izborni proces i konstituisanje Skupštine je pod velikim upitnim legitimitetom. Sedamdeset pet dana je Skupština pauzirana da bi sad bila u cajtnotu i sad navrat – nanos hajde da izaberemo poslednjeg dana vladu. To sve ide u prilog tome da što se grbo rodi život ne ispravi.- zaključio je Brkić..

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina