• Brnabić: Država ne može da garantuje cenu suncokreta, ali može da utiče na marže

  Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da je Ministarstvo poljoprivrede spremno da predstavi još nekoliko ustupaka poljoprivrednicima, kao i da država čini sve što može, „i više od toga“. Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da država čini sve da reši probleme poljoprivrednika, da ne može da garantuje cenu suncokreta, ali može da razgovara o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Država ne može da garantuje cenu suncokreta, ali može da utiče na marže

  Predsednica Vlade Ana Brnabić poručila je da je Ministarstvo poljoprivrede spremno da predstavi još nekoliko ustupaka poljoprivrednicima, kao i da država čini sve što može, „i više od toga“.

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da država čini sve da reši probleme poljoprivrednika, da ne može da garantuje cenu suncokreta, ali može da razgovara o regulisanju trgovačke marže, da bude maksimalno 10 odsto, prenela je Radio-televizija Srbije.

  Brnabić je novinarima rekla da je Vlada spremna da sa uljarima pregovara da cena otkupa bude 535 evra plus PDV, ali da država ne može da garantuje cenu.

  Mi ne možemo da garantujemo nikakvu cenu, ne od 700 koliko traže, već nikakvu cenu, nikome, nikada nismo garantovali, ne možemo da utičemo, ali ako bismo garantovali cenu za otkup suncokreta, morali bismo da garantujemo svima za otkup bilo čega. – objasnila je Brnabić.

  Ona je dodala da Vlada, što se tiče dodatnih ustupaka, ima još neke ideje koje će predstaviti predstavnici Ministarstva poljoprivrede, a u četvrtak je ispunila obećano, ukinula zabranu izvoza ulja.

  Možemo da razgovaramo o tome i razmišljamo da eventualno regulišemo trgovačku maržu, da maksimalno bude 10 odsto i to je otprilike to. – dodaje ona.

  Brnabić je najavila i da država, pored toga, može da pomogne još malo sa subvencionisanom cenom goriva i da je u četvrtak ponudila 22 dinara na 60 litara po hektaru, a da bi moglo da se vidi da ide na 30 dinara.

  Novosadski portal 021.rs piše da poljoprivrednici nastavljaju pregovore s Vladom dok će odluku o nastavku blokada doneti u narednim satima. Kako navodi portal,  stigle su određene nove ponude od predstavnika Vlade Srbije, a kako su poljoprivrednici poručili nakon međusobnih konsultacija, i oni su sami spremni da odustanu od određenih zahteva.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/vucic-poljoprivrednici-u-pravu-za-odredjene-stvari-ali-nije-drzava-cup-bez-dna/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina