Brnabić: „Grundfos“ je primer napretka Srbije ka EU

Categories NAJVAŽNIJE, SrbijaPosted on

Danska kompanija „Grundfos“ u Inđiji pravi je primer napretka Srbije ka članstvu u Evropskoj Uniji, smatra predsednica Vlade Ana Brnabić.

Brnabić je rekla da ta kompanija, koja zapošljava preko hiljadu radnika i razvija svoj posao u Inđiji, pokazuje da je Srbija otvoreno i stabilno tržište za sve koji žele da ulažu i otvaraju nova radna mesta, i da mnoge strane kompanije to prepoznaju i vrednuju na pravi način.”

U razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepeom Kofodom ona je rekla da je ključ reformi u izgradnji boljeg društva i poboljšanju života građana, a tek onda u samom pristupnom procesu, dodajući da je podrška te zemlje evrointegracijama Srbije veoma važna.

Ana Brnabić, fotografija N1

Grundfos je jedna od najuspešnijih kompanija koje posluju u našoj zemlji, i prema podacima za prvu polovinu ove godine, nalazi se na devetom mestu u državi po ukupnom izvozu.

Jedna je od najvećih svetskih proizvođača industrijskih pumpi. Pre 9 godina u Inđiji je otvorila proizvodni pogon u kome se proizvode pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i pumpe za vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe.

Ana Brnabić bila je u julu u Inđiji, kada je učestvovala u polaganju kamena temeljca za novi pogon „Grundfosa“ koji bi trebalo dodatno da poveća proizvodnji i poveća broj radnika na više od hiljadu.

Polaganje kamena temeljca za novi proizvodni pogon Grundfosa, 8. jul, foto Opština Inđija

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *