• Brnabić: „Grundfos“ je primer napretka Srbije ka EU

  Danska kompanija „Grundfos“ u Inđiji pravi je primer napretka Srbije ka članstvu u Evropskoj Uniji, smatra predsednica Vlade Ana Brnabić. Brnabić je rekla da ta kompanija, koja zapošljava preko hiljadu radnika i razvija svoj posao u Inđiji, pokazuje da je „Srbija otvoreno i stabilno tržište za sve koji žele da ulažu i otvaraju nova radna […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: „Grundfos“ je primer napretka Srbije ka EU

  Danska kompanija „Grundfos“ u Inđiji pravi je primer napretka Srbije ka članstvu u Evropskoj Uniji, smatra predsednica Vlade Ana Brnabić.

  Brnabić je rekla da ta kompanija, koja zapošljava preko hiljadu radnika i razvija svoj posao u Inđiji, pokazuje da je Srbija otvoreno i stabilno tržište za sve koji žele da ulažu i otvaraju nova radna mesta, i da mnoge strane kompanije to prepoznaju i vrednuju na pravi način.”

  U razgovoru sa ministrom spoljnih poslova Kraljevine Danske Jepeom Kofodom ona je rekla da je ključ reformi u izgradnji boljeg društva i poboljšanju života građana, a tek onda u samom pristupnom procesu, dodajući da je podrška te zemlje evrointegracijama Srbije veoma važna.

  Ana Brnabić, fotografija N1

  Grundfos je jedna od najuspešnijih kompanija koje posluju u našoj zemlji, i prema podacima za prvu polovinu ove godine, nalazi se na devetom mestu u državi po ukupnom izvozu.

  Jedna je od najvećih svetskih proizvođača industrijskih pumpi. Pre 9 godina u Inđiji je otvorila proizvodni pogon u kome se proizvode pumpe za grejanje i klimatizaciju, kao i pumpe za vodosnabdevanje, otpadne vode i dozirne pumpe.

  Ana Brnabić bila je u julu u Inđiji, kada je učestvovala u polaganju kamena temeljca za novi pogon „Grundfosa“ koji bi trebalo dodatno da poveća proizvodnji i poveća broj radnika na više od hiljadu.

  Polaganje kamena temeljca za novi proizvodni pogon Grundfosa, 8. jul, foto Opština Inđija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija