• Brnabić: Neodgovoran i neprihvatljiv predlog opozicije da se menja Ustav i izbori održe istovremeno

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić ocenila je kao vrhunsku neodgovornost novi predlog opozicione koalicije „Srbija protiv nasilja“.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Neodgovoran i neprihvatljiv predlog opozicije da se menja Ustav i izbori održe istovremeno
  Foto: 021.rs

  Brnabić je rekla da se to odnosi na predlog opozicije da se izmeni i dopuni Ustavni zakon kako bi se lokalni i beogradski izbori održali istovremeno, na jesen ove godine, i istakla da bi se tako pogazili ustav i zakoni.

  Brnabić je na konferenciji za novinare u Skupštini rekla da je opozicija danas iznela potpuno novi zahtev o kojem u dosadašnjim razgovorima nije bilo reči i traže da se lokalni izbori održe u istom danu, što bi značilo da se nekim lokalnim vlastima skrati mandat za čak tri godine, a nekima produži.

  Oni su se drznuli da pošalju ovaj predlog ne meni, nego svim građanima, dakle nema Ustava ni zakona ni demokratskih normi, nego kad oni hoće, kako hoće, kako Đilas kaže tako će biti. E, to vam je novi zahtev, a da ne pominjem ludost da se predlaže izmena ustavnog zakona a da donošenje ustavnog zakona podrazumeva prethodnu promenu Ustava, i prelazak sa starog na novi sistem, što sada nije slučaj. – rekla je Brnabić.

  Predsednica Skupštine rekla je da joj je posebno zabavno bilo što su stranke koalicije „Srbije protiv nasilja“ još 12. aprila od OEBS-a tražili da posreduje u nečemu što nazivaju „postpredizborna kriza u Srbiji“.

  Posebno je istakla da je taj zahtev potpisao i Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je samo par dana pre toga rekao da je ponižavajuće što su ambasadori bili pozvani na sastanak u Skupštini.

  Brnabić je pred novinarima ispričala kako je tekao dosadašnji dijalog, kako je pristala na sve zahteve osim prekida izbornih radnji.

  Pitala je kako da se nastavi dijalog kad svakog dana dobija nove predloge, ali i potvrdila da poziv na sutrašnji razgovor ostaje, te da će do kraja nedelje biti formirana tela za praćenje implementacije preporuka.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija