• Brnabić: Nije dobro da se Vlada meša u marže i slobodno tržište

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će sa trgovinskim lancima biti još sastanaka oko mogućih sniženja cena osnovnih životnih namirnica. Ipak, kako je Brnabić naglasila, „nije naročito dobro“ da se Vlada meša u marže i slobodno tržište. – Mi i dalje razmišljamo kako možemo da olakšamo građanima sa najmanjim primanjima. Ja ću […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Nije dobro da se Vlada meša u marže i slobodno tržište

  Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će sa trgovinskim lancima biti još sastanaka oko mogućih sniženja cena osnovnih životnih namirnica.

  Ipak, kako je Brnabić naglasila, „nije naročito dobro“ da se Vlada meša u marže i slobodno tržište.

  Mi i dalje razmišljamo kako možemo da olakšamo građanima sa najmanjim primanjima. Ja ću imati i sa ministrom (trgovine Tomislavom) Momirovićem i sa Privrednom komorom Srbije sastanak sa svim trgovinskim lancima, da vidimo šta još možemo da učinimo i da oni malo obrazlože te marže, iako nikada nije naročito dobro da se vi kao Vlada mešate u marže i slobodno tržište. – rekla je Brnabić za RTS.

  Sniženje cena 20 osnovnih namirnica, koje stupa na snagu od sutra u svim trgovinskim lancima, Brnabić vidi kao „borbu da se inflacija stavi pod kontrolu“.

  Navela je da inflacija „polako dolazi pod kontrolu“, odnosno da je došla do 11,5 odsto i ponovila da očekuje da do kraja godine bude osam odsto, odnosno oko četiri odsto do kraja sledeće godine.

  Izvor: Beta,RTS

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vladimir Orlić postavljen za direktora BIA

  Savet za nacionalnu bezbednost je na današnjoj sednici dao saglasnost za imenovanje Vladimira Orlića za direktora Bezbednosno-informativne agencije […]