• Brnabić: Nisu napadi i uvrede ako za medije kažem da su tajkunski i svete krave

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da u Srbiji postoje mediji koji su „svete krave i o njima ne sme niko ništa da kaže“. Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da to što takve medije naziva tajkunskim „nije nikakva uvreda“, jer su „oni u vlasništvu tajkuna“, i da nije tačno da je to targetiranje medija. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: Nisu napadi i uvrede ako za medije kažem da su tajkunski i svete krave

  Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da u Srbiji postoje mediji koji su „svete krave i o njima ne sme niko ništa da kaže“.

  Brnabić je za televiziju Hepi izjavila da to što takve medije naziva tajkunskim „nije nikakva uvreda“, jer su „oni u vlasništvu tajkuna“, i da nije tačno da je to targetiranje medija.

  Kazala je da je njen tim uradio analizu naslovnih strana svih dnevnih novina, i da je predsednik Srbije i Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić bio na 85 odsto naslovnica lista Danas, i 77 odsto na naslovnim stranama lista Nova, koji kritički pišu o njemu.

  Ona je rekla da je važna tema šta su u stvari napadi na medije, i da li postoje mediji koji su „svete krave“ i niko o njima ne sme ništa da kaže.

   – Mislim da smo otvorili jednu temu koja je izuzetno važna za naše društvo, ja od toga neću odustati. Nikada ih nisam napadala, nikada nikome nisam pretila. Nikada nikog od njih nisam tužila kada su lagali o meni, kada su lagali o mojoj porodici. – rekla je Brnabić.

  Dodala je da su mediji koje je pomenula poslali otvoreno pismo Radnoj grupi za zaštitu i bezbednost medija, koju je ona kao premijerka formirala, „a koju su oni svi napustili“.

   – I to govori o stepenu licemerja i izvrtanju informacija i (o tome) koliko sami od sebe prave žrtve. Mi otvaramo debatu o tome šta jeste slobodno novinarstvo u Srbiji. Neće me svakako oni ućutkati. – kazala je Brnabić.

  Premijerka je rekla da je „njen posao“ da tako komentariše medije zato što se „bori za normalnu i pristojnu Srbiju“.

  Povodom navoda o njenoj promeni od ulaska u Vladu Srbije, na čijem je čelu u trećem mandatu, tako da se sada izjednačava sa liderom Srpske radikalne stranke Vojislavom Šešeljom, Brnabić je rekla da se od ulaska u vlast „ni za jotu“ nije promenila, ali da se promenio odnos medija prema njoj.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija