• Brnabić o presudi za ubistvo Ćuruvije: Nemamo uticaj na sudstvo, kao građanka Srbije tražiću pravdu

  Predsednica Vlade Ana Brnabić povodom oslobađajuće presude Apelacionog suda za okrivljene za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije, kaže da ne može da komentariše sudske presude.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić o presudi za ubistvo Ćuruvije: Nemamo uticaj na sudstvo, kao građanka Srbije tražiću pravdu
  Foto: 021.rs

  Dodala je da je lično takav ishod očekivala, ali i da će kao „građanka Srbije tražiti pravdu“.

  Kako prenosi 021.rs, ona je za televiziju Prva rekla da je suđenje za ubistvo Ćuruvije počelo 2015. godine, 16 godina nakon ubistva i upitala zašto to nije urađeno kada se i dogodilo.

  Trebalo je 16 godina nakon ubistva da dođe na vlast (Aleksandar) Vučić da bi pokrenuo potupak povodom ubistva, gurali smo i ne mogu da kažem da mi imamo bilo kakav uticaj na sudstvo u Srbiji, jer je ono nezavisno. –  ocenila je Brnabić.

  Ona je rekla da će nastaviti da insistiraju da se pronađe ubica i dodala da je „Branka Prpa bila svedok odbrane i rekla da to nisu bile ubice“.

   –I kako mislite da nakon toga ima neki sudija koji će reći da jesu, kada je ona bila jedini očevidac. – upitala je Brnabić.

  Apelacioni sud u Beogradu objavio je juče da je preinačio prvostepenu presudu Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu i oslobodio četvoricu optuženih za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 11. aprila 1999 – Radomira Markovića, Milana Radonjića, Ratka Romića i Miroslava Kuraka.

  Četvoricu pripadnika nekadašnjeg Resora državne bezbednosti pre toga je Posebno odeljenje za organizovani kriminal dva puta proglasilo krivim i osudilo na ukupno 100 godina zatvora.

   Novinar i vlasnik listova „Dnevni telegraf“ i „Evropljanin“ ubijen je 1999. u Svetogorskoj ulici, sa više hitaca, a za to ubistvo tek 2015. optuženi su tadašnji načelnik Državne bezbednosti (DB) Radomir Marković i trojica visokih funkcionera DB-a Milan Radonjić, Ratko Romić i njegov kum Miroslav Kurak.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Vlada Srbije: Skuplji hleb od brašna T-500

  Vlada Srbije usvojila je danas izmenjenu Uredbu o obaveznoj proizvodnji i prometu hleba od brašna "T-500" kojom se koriguje cena te životne namirnice jer su poskupele […]

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]