Brnabić: Vučić odložio posetu Jasenovcu zarad dobrih odnosa Srbije i Hrvatske

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo danas da privatno poseti Jasenovac, ali da je odložio tu posetu „zarad dobrih odnosa“ Srbije i Hrvatske, prenosi Beta. Ona je na TV Pink povodom pisanja Jutarnjeg lista da hrvatska vlada neće dozvoliti Vučiću da privatno danas poseti Jasenovac, rekla da je […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Brnabić: Vučić odložio posetu Jasenovcu zarad dobrih odnosa Srbije i Hrvatske

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo danas da privatno poseti Jasenovac, ali da je odložio tu posetu „zarad dobrih odnosa“ Srbije i Hrvatske, prenosi Beta.

Ona je na TV Pink povodom pisanja Jutarnjeg lista da hrvatska vlada neće dozvoliti Vučiću da privatno danas poseti Jasenovac, rekla da je taj postupak hrvatskih vlasti „najveći skandal u modernoj istoriji Srbije i Hrvatske“. „Nije mi jasno da li mu je zabranjena poseta Hrvatskoj ili Jasenovcu, pa može bilo gde da ide, ali ne u Jasenovac, što je po meni neverovatan presedan“, rekla je Brnabić i dodala da je to „brutalno gaženje slobode kretanja“.

Brnabić je dodala da je Vučić hteo privatno da poseti mesto „gde je ustaški režim najbrutalnije pobio stotine hiljada Srba, jedini logor za decu“ na tlu Evrope za koji ona zna, i da je tamo hteo da položi cveće, a da je sprečavanje te posete koje je najavila jedna članica Evropske unije „ne skandal, već mnogo više“.

Povezane vesti:

https://multisite.radio021.rs/inmedija2/jutarnji-vucic-danas-planirao-da-poseti-jasenovac-ali-mu-hrvatske-vlasti-nece-dozvoliti/

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Srbija

Proglašeno 13 izbornih lista

U ponoć je istekao rok za predaju izbornih lista za izbore 17. decembra, a najkasnije do 1. decembra Republička izborna komisija (RIK) treba da utvrdi zbirnu listu.