• Brnabić: „Zapušili smo nos“ i glasali za izmenu zakona da više ne kukaju

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su poslanici Srpske napredne stranke „zapušli nos“ i glasali za izmenu Zakona o jedinstvenom biračkom spisku.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Brnabić: „Zapušili smo nos“ i glasali za izmenu zakona da više ne kukaju
  Foto: 021.rs

  Taj predlog opozicije su usvojili kako 3. juna ne bi, kako je rekla, „kukali što su izgubili izbore i unosili nestabilnost“.

  Nismo oduševljeni, blago račeno, tim neodgovornim, neozbiljnim izmenama, ali smo glasali zbog višeg cilja, radi unutrašnje stabilnosti i dijaloga sa opozicijom. – rekla je Brnabić za TV Prva, povodom izmena zakona prema kojima građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi.

  Brnabić, koja je i funkcionerka SNS, rekla je da deo opozicije koji izlazi na izbore neće moći više da priča o, kako je rekla, „nepostojećim fantomskim biračima“ i ocenila da ih nije ni bilo na decembarskim izborima i da vlast nije prekrajala rezultate glasanja.

  Prema njenom rečima, ove izmene zakona su na granici da li su u skladu sa Ustavom i mogli su da kažu da za ovo neće da glasaju.

  -Ali ovo upravo pokazuje da nemamo šta da krijemo i da nije bilo krađe, niti bilo kakvih fantomskih glasača i bez problema smo rekli OK. – navela je Brnabić.

  Ona je rekla da SNS ne može da se u potpunosti posveti izbornoj kampanji zbog rešavanje nacionalnih pitanja, posebno predsednik države Aleksandar Vučić što je za stranku veliki hendikep.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Napadnit novinar Radara Vuk Cvijić

  Vuk Z. Cvijić, novinar Radara, fizički je napadnut danas na ulici u centru Beograda. Njega je pesnicom u glavu udario urednik Srpskog telegrafa Milan Lađević kojeg je sreo u Kosovskoj […]