Budžetom planirani temelji a ne cela izgradnja Hale u Beški

„Još jednom je opština Inđija pokazala da ispunjava što je obećala građanima“ završetak je vesti o početku izgradnje sportske hale u Beški, čija se izgradnja najavljuje punih pet godina. U vesti o konačnom početku radova nije istaknuta informacija da su u pitanju isključivo pripremni radovi i postavljanje temelja, na placu gde je planirana izgradnja sportske […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Budžetom planirani temelji a ne cela izgradnja Hale u Beški

„Još jednom je opština Inđija pokazala da ispunjava što je obećala građanima“ završetak je vesti o početku izgradnje sportske hale u Beški, čija se izgradnja najavljuje punih pet godina. U vesti o konačnom početku radova nije istaknuta informacija da su u pitanju isključivo pripremni radovi i postavljanje temelja, na placu gde je planirana izgradnja sportske Hale u Beški.

Hronologija

Opština Inđija najavila je ulaganja u sportsku infrastrukturu. Naselje Beška dobiće uskoro sportsku halu, u Ulici kralja Petra I, a nedavno je a nedavno je izabrana kompanija koja će izraditi glavni projekat – niški Kapa projekt. – pisao je 2017. godine portal e-kapija

Tako se tada iz vesti moglo saznati da je prvo budžetom obezbeđen novac za izgradnju hale, potom je sproveden javni poziv i izbor kompanije za izradu glavnog projekta izgradnje Hale u Beški, koji je sprovela tadašnja “Direkcija za izgradnju”.

Foto: Opština Inđija / arhitektura_kapaprojekt

Godinu dana kasnije,  2018. godine 19. aprila najavljen početak izgradnje sportske hale u Beški sa 70 miliona dinara koje su opredeljene budžetom.

Ona će biti potpuno nova sportska,rekreativna i moderna. Potpuno je prirodno da bude naslonjena na školu i tako ćemo uštedeti i troškove – rekao je pre četiri godine predsednik opštine Vladimir Gak.

Najavljene su i tačne dimenzije hale 20X40X7, što ukazuje na to da prema dimenzijama odgovara propisima za mali fudbal, dok je teren za odbojku, košarku ili rukomet daleko veći prema pravilima koja su propisana od dimenzija prema kojima je rađen projekat.

Foto: Opština Inđija / arhitektura_kapaprojekt

I u novembru 2019. godine Vladimir Gak je ponovo najavio meštanima Beške izgradnju Hale.

Dobili smo već idejno rešenje sportske hal u Beški, mislim da možemo to i da okačimo negde na ove naše portale i to. Da vidite kako će svi biti oduševljeni kako će buduća sportska hala izgledati. Sa željom da krenemo sa radovima što pre, da završimo što pre i predamo je na upotrebu građanima Beške što pre – kazao je Gak pre tri godine

U februaru 2020. godine opet najava o izgradnji sportske hale u stihu „Beščani svi u glas, sportska hala biće nam spas“. Ovog puta početak radova na izgradnji hale u Beški  najavio je predsednik Mesne zajednice Novica Temunović koji je iskreno kazao da se ovaj projekat ne nalazi prvi put u budžetu i dodao da do sredine 2020. godine Beščani dobijaju halu.

U ovoj najavi izgradnje hale išlo se i korak dalje, te je uspešni rukometni klub „Hajduk“ iz Beške pomenut u kontekstu prema kome će se treninzi i utakmice održavati upravo u budućoj hali, ne napominjući da su dimenzije terena prema projektu manje od standarda za rukomet.

U septembru iste te 2020. godine Vladimir Gak je lokalnom mediju kazao da „da će se raditi na pronalaženju novca kako bi se u naredne četiri godine izgradila sportska hala u Beški.”

Foto: Opština Inđija / početak radova

Pred same predsedničke izbore i na pola mandata pred naredne redovne lokalne izbore, počeli su radovi na izgradnji Hale u Beški. Prema budžetu za 2022. godinu izdvojeno je 8 miliona dinara za „Izradu projektne dokumentacije za izgradnju sportske Hale u Beški“ kao i 38 miliona dinara za „izvođenje pripremnih radova i radova na izgradnji hale u Beški izrada temelja i temeljne ploče“ prva faza radova.

Naslovna fotografija: Opština Inđija / arhitektura_kapaprojekt

IN Medija

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Inđija: Vodovod demantuje navode Gorana Ješića

JKP Vodovod I kanalizacija demantovao je u svom saopštenju navode nekadašnjeg predsednikaOpštine Inđija Gorana Ješića da se u Inđiji nije kontrolisao kvalitet vode u poslednjh pet godina. Ukazujući na propuste vlasti, Ješić je, na tribini koaicije „Srbija protiv nasilja“, izneo podatak da inđinčani piju nezdravu vodu a da ih vlast o tome ne obaveštava.

Gak: Nikad nisam rekao biće nova škola nego biće rešeno pitanje škole u Jarkovcima

Nove prostorije škole u Jarkovcima biće stavljene u upotrebu u poslednjoj nedelji pred izbore. Predstojeća adaptacija predstavlja rešenje samo jednog dela problemai a u Jarkovcima je planirana izgradnja još jednog objekta za koji se sa sigurnošću ne može znati da li će biti vrtić ili škola ali ni tačan datum ove investicije, najavio je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Milica Đurđević Stamenovski posetila Banstol

Nosilac liste „Nacionalno okupljanje“ Milica Đurđević Stamenkovski posetila je Hram Blage Marije u naselju Banstol kod Inđije i rekla da će koalicija Zavetnika i Dveri voditi računa o krajiškim Srbima i uslovima u kojima žive.

Ne ćuti Kulturni centar, ćuti Ružica Jovanović

Iako se sama javila za reč na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta i ponudila da njen rad bude proveren u ličnom razgovoru na bilo koju temu o radu ove Ustanove, Ružica Jovanović je svoju reč pogazila nakon tri dana računajući i vikend.