• Ćeranić: Ponosan sam na celu ekipu Lihvara

  „Ova nagrada mnogo znači za naš film i daje nam vetar u leđa da nastavimo da još više radimo. Ponosan sam na celu ekipu što je u teškim uslovima pandemije dala sve od sebe da napravimo Lihvara. Rad na ovom filmu je jedno veliko iskustvo za sve nas. Hvala komisiji što je prepoznala naš trud. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Ćeranić: Ponosan sam na celu ekipu Lihvara

  Ova nagrada mnogo znači za naš film i daje nam vetar u leđa da nastavimo da još više radimo. Ponosan sam na celu ekipu što je u teškim uslovima pandemije dala sve od sebe da napravimo Lihvara. Rad na ovom filmu je jedno veliko iskustvo za sve nas. Hvala komisiji što je prepoznala naš trud. Nagrada je Milutin Čolić koja ide reditelju za najbolji srpski film„, kazao je Nemanja Ćeranić za IN Medija.

  Debitantski dugometražni igrani film mladog Inđijskog reditelja osvojio je nagradu za najbolji domaću film. Ovo je njegovo prvo pojavljivanje na FEST-u, ali i prvi put da je neko iz Inđije na FEST-u.

  Inđija nije često prikazivana na velikom platnu, a mladi Inđijski reditelj dao je priliku domaćoj, ali i stranoj publici da kroz priču o zelenašu i lokalnom moćniku bolje upoznaju i Inđiju.

  Snimanje nezavisne krimi drame „Lihvar“ počelo je 15. marta 2020, ali je samo dan kasnije prekinuto zbog pandemije kovid-19.

  Ekipa se ponovo okupila 21. maja i snimanje je trajalo do 4. juna, u produkciji nove kuće “Tracktor Film“, na čijem čelu je producent Aljoša Ćeranić, rođeni brat režisera.

  U doba pandemije oni su izveli nemoguće, jer su uspeli da snime film za svega 14 dana, što se ne dešava gotovo nikada u filmskom svetu.

  Lihvar je posle niza odlaganja premijernog prikazivanja konačno premijerno prikazan na 49. Međunarodnom filmskom festivalu FEST gde je osvojio prestižnu nagradu dnevnog lista Politika “Milutin Čolić” .

  Žiri u sastavu: Dubravka Lakić filmska kritičarka, Goran Radovanović reditelj i Mladen Đorđević producent, doneli su odluku da nagradu „Milutin Čolić“ dodeli filmu “Lihvar“, i time ga označe kao najbolji domaći film. Inače ova nagrada ustanovljena je u čast osnivača FEST-a Milutina Čolića.

  Žiri je nagradu dodelio “za autentičan i osvežavajući pristup žanru kriminalističke drame, sa veštim korišćenjem rešenja koja spadaju u domen autorskog filma”. U nastavku obrazloženja stoji: „Kao sveže i inovativne elemente žiri je prepoznao i izuzetan rad sa glumcima naturščicima, angažovano posmatranje društvenih problema i smeštanje radnje i celokupne produkcije izvan glavnog grada – u funkciji demetropolizacije srpske kinematografije.

  Uspeh braće Ćeranić na najprestižnijem filmskom festivalu u našoj zemlji ostaće upisan u filmskim hronikama Inđije zlatnim slovima budući da su prvi Inđinčani koji su ne samo osvojili nagradu nego i uopšte učestvovali na FEST-u.

  Podsetimo da Ćeranići nakon ovog uspeha nastavljaju sa daljim radom te im je u planu i snimanje serije u kojoj će svaki lik imati po jednu epizodu dok će poslednje dve biti ceo film.

  Inđinčani će premijerno imati priliku da pogledaju film  18. maja.

  Autor: Nenad Babić

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura

  Inđija: 14,7 miliona dinara za kulturu

  Komisija za izbor projekata u kulturi, a na predlog predsednika opštine Inđija, donela je odluku da dodeli ukupno 14.690.000,00 dinara udruženjima sa teritorije opštine Inđija koja su […]