• Cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule sa pruge kod Rume, oglasilo se preduzeće „Srbija kargo“

  Četiri cisterne u kojima je bila forsforna kiselina iskliznule su iz šina jutros kod Rume.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Cisterne sa fosfornom kiselinom iskliznule sa pruge kod Rume, oglasilo se preduzeće „Srbija kargo“

  Preduzeće „Srbija kargo“ potvrdilo je da je u stanici Ruma došlo do iskliznuća četiri vagon cisterne sa fosfornom kiselinom i naglasilo da nema curenja, prevrtanja cisterni, ni opasnosti po ljude i životnu sredinu.

  Dana 26. februara u 7 časova, u stanici Ruma, na ulaznoj skretnici koja vodi na 14. kolosek, došlo je do iskliznuća četiri vagon cisterne, tovarene fosfornom kiselinom. Prilikom ovog vanrednog događaja nije bilo curenja, prevrtanja, niti isparenja i nema nikakve opasnosti po živote ljudi i životnu sredinu. Iskliznule su druga, treća, četvrta i peta vagon cisterna od lokomotive, od kojih su dve isklizle sa dve osovine, a preostale dve sa četiri osovine. – navodi se u saopštenju.

  Precizira se da je teretna kompozicija u svom sastavu imala 12 vagon cisterni, koje su u vlasništvu kompanije Eliksir i saobraćala je iz Prahova za Šabac.

  Na lice mesta su izašle ekipe MUP-a, vatrogasno spasilačke ekipe, kao i Zajednička železnička komisija za isleđenje vanrednih događaja Infrastrukture železnice Srbije i Srbija Кarga, koja će utvrditi uzrok ovog akcidenta. – dodaje se u saopštenju.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srem