CK Inđija: Održane radionice iz programa Promocije humanih vrednosti

Categories InđijaPosted on

Crveni krst Inđija saopštio je da su povodom Međunarodnog dana tolerancije održane radionice iz programa Promocije humanih vrednosti u Osnovnoj školi ”Jovan Popović”.

Radionice su deo projekta koji Crvenom krstu Inđija donira volonterska akcija “Šta nam teško” u okviru programa ”Mladi su zakon”, a koje finansira Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije,dok ga sprovode Mladi istraživači Srbije sa partnerima.

U Inđiji, akciju sprovodi grupa volontera Crvenog krsta , koja će u okviru ovog projekta u istoj školi postaviti i Klupu prijateljstva sa željom da predstavlja mesto u dvorištu škole na kojem će se svi potencijalni sukobi rešavati mirnim putem.

Foto: Crveni krst Inđija

Prošlog meseca volonteri podelili 232 paketa

Prema Kalendaru najznačajnijih aktivnosti Crvenog krsta Srbije u periodu od 14. septembra do 17. oktobra obeležava se Mesec solidarnosti, u okviru čijeg obeležavanja se sprovode aktivnosti sa ciljem da se zajednica mobiliše na uzajamnu solidarnost.

Volonteri Crvenog krsta Inđija posetili su porodice  sa više dece. Tom prilikom uručene su potrepštine za svu malu decu. Kako navodi OO CK Inđija,  sugrađanima je podeljena obuća i garderoba donacija Waikiki i Safran, koju je obezbedio Crveni krst Vojvodine.

Uz distribuciju lanč paketa obezbeđeno je, i podeljeno, ukupno 232 kilograma voća. U udruženju penzionera organizovan je Miss Oktobra, a održana su i online druženja u okviru Kutka za srećan trenutak gde su stariji edukovani za korišćenje moderne tehnologije.

Naslovna: Crveni krst Inđija

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *