• Članovi opštinskog Veća podržali odluku o budžetu za 2022. godinu

  Javna rasprava o budžetu  na kojoj su svi zainteresovani imali priliku da iznesu predloge, sugestije i komentare je održana od 29. novembra do 13. decembra 2021. godine. Prema izveštaju o sprovedenom procesu javne rasprave, organizovani su sastanci predstavnika vlasti i odborničkih grupa kao i sastanci sa Savetima mesnih zajednica sa teritorije opštine Inđija. U izveštaju se […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Članovi opštinskog Veća podržali odluku o budžetu za 2022. godinu

  Javna rasprava o budžetu  na kojoj su svi zainteresovani imali priliku da iznesu predloge, sugestije i komentare je održana od 29. novembra do 13. decembra 2021. godine. Prema izveštaju o sprovedenom procesu javne rasprave, organizovani su sastanci predstavnika vlasti i odborničkih grupa kao i sastanci sa Savetima mesnih zajednica sa teritorije opštine Inđija. U izveštaju se navodi da je održan sastanak i sa građanima ali oni nisu učestvovali na sastanku u zgradi opštine, koji je 8. decembra održan.

  Izveštaj o sprovedenom procesu javne rasprave

  Osmog decembra je održan sastanak koji je bio otvoren za javnost međutim, na sastanku na kojem se raspravljalo o predlogu budžeta za 2022. godinu nije bilo građana. Prema izveštaju, koji je opštinskom Veću predala načelnica Odeljenja za finansije  Branka Naič, na sastanku si bili prisutni predsednik opštine, Vlatimir Gak zatim naćelnik Odeljenja za privredu i investicije Dragan Ibročić kao i Milan Končarević, zamenik predsednika opštine Inđija. U javnoj raspravi je, prema izveštaju,  učestvovalo ukupno 55 osoba jer su pored navedenih sastanku prisustvovali i predstavnici Saveta mesnih zajednica kao i odborničkih grupa.

  Kako je u svom izveštaju navela načelnica Branka Naić, ukupno je pristiglo 55 predloga građana dok 7 predloga nisu uzeti u razmatranje jer predloženi projekti nisu u nadležnosti lokalna samouprave.

  Analizom predloga i komentara zabeleženih tokom sastanka sa građanima, stoji u izveštaju,  prihvaćeno je njih 40 dok je 8 predloga odbijeno. Građani su predlagali projekte kao što su – pomoć u kući starim sugrađanima, besplatni udžbenici za sve učenike osnovnih škola, kontrola ispravnosti namirnica dok iz oblasti kulture nije bilo ni jednog predloga.

  Odluka o budžetu za narednu godinu koju su usvojili većnici biće prosleđena na razmatranje odbnornicima u Skupštini opštini Inđija na sednici koja je zakazana za 30. decembar, sa početkom u 10 sati.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]