• Čortanovčani blokirali glavnu ulicu

  Meštani Čortanovaca su jutros u 10 časova, blokirali za saobraćaj ulicu Veljka Vlahovića, koja se nalazi u samom centru sela, kako bi na taj način iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja u ovom naseljenom mestu opštine Inđija. Okupljeni građani zahtevaju od lokalnih vlasti da im se reši problem infrastrukture u centralnim ulicama kako bi […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovčani blokirali glavnu ulicu

  Meštani Čortanovaca su jutros u 10 časova, blokirali za saobraćaj ulicu Veljka Vlahovića, koja se nalazi u samom centru sela, kako bi na taj način iskazali nezadovoljstvo zbog, kako kažu, katastrofalnog stanja u ovom naseljenom mestu opštine Inđija. Okupljeni građani zahtevaju od lokalnih vlasti da im se reši problem infrastrukture u centralnim ulicama kako bi poput ostalih naseljenih mesta opštine Inđija imali normalne uslove za život.

  Prema rečima meštana, prioritet im je Krajiška ulica koja je poslednji put asfaltirana pre više od 30 godina. Ulica je toliko devastirana da je za vozila gotovo neprohodna.

  – Predsednik opštine Inđija, Vladimir Gak je obećao da će Krajiška ulica biti asfaltirana do prvog oktobra a vidimo da radovi nisu ni počeli. Čortanovci su izgleda zadnja rupa na svirali ali mi nećemo odustati dok se ne ispuni obećano. – rekao je za IN Medija portal jedan od nezadovoljnih građana, Aleksandar Miletić.

  Stanovnici ove ulice kažu za IN Medija da su zabrinuti jer je stigla jesen i tek predstoje padavine što će dodatno otežati, ne samo saobraćaj, već i kretanje pešaka odnosno svih Čortanovčana koji u tom delu sela žive.

  – Ulica je deo naseljenog mesta Čortanovci, dakle nije vikend naselje. Na tražimo ništa što nam nije obećao predsednik opštine Vladimir Gak – objašnjava za IN Medija portal meštanin Marko Milosavljević.

  On kaže da se nedavno vratio iz inostranstva i da ne može da veruje da u 21. veku postoje ovakvi problemi. Prema njegovim rečima, u Čortanovcima ne postoje osnovni uslovi za život.

  – Ovo je strašno, dečja kolica koja imam su u Krajiškoj ulici nepotrebna. Ovde ima i starijih ljudi koji ne mogu normalno da se kreću jer ne samo da nema trotoara već više ne postoji ni asfalt. Ukoliko im je potrebna medicinska pomoć u toku snežnih padavina, vozilo Doma zdravlja jednostavno ne može da im priđe – kaže Milosavljević i dodaje.

  – Predsednik opštine je upoznat sa problemima Čortanovaca, meni je upravo ovde na licu mesta, u Krajiškoj ulici, obećao da nije nikakav problem afsaltirati 1350 metara. Međutim, od njegovog obećanja očigledno nema ništa.

  Dodatni problem meštanima Čortanovaca stvorili su i radovi na izgradnji brze pruge. Naime, Čortanovčani zahtevaju od lokalnih vlasti da se reši problem i sa teškim kamionima koji svakodnevno prolaze kroz Dunavsku ulicu i uništavaju već poprilično uništenu putnu infrastrukturu.

  – Ne samo da su uništili put već u toku leta u Dunavskoj ulici ne može da se diše od prašine koju stvaraju teški kamioni koji moraju kroz ulicu da prođu kako bi došli do gradilišta – kaže stanovnik Dunavske ulice koji je želeo da bude anoniman.

  U selu pored uništene putne infrastrukture nedostaje i dečje igralište. Jedini park koje selo ima je u katastrofalnom stanju, mobilijari za decu su oronuli i zarrđali, objašnjavaju nezadovoljni Čortanovčani.

  Igralište u Čortanovcima

  Zbog nedostatka finansijskih sredstava, ugašen je i košarkaški klub a samom terenu nedostaju koševi. U razgovoru sa meštanima Čortanovaca, saznali smo da je pre četiri godine planirano postavljanje rasvete i tribina ali da do realizacije nikada nije došlo. Stolice kao i tribine ali i stubovi za rasvetu ostavljeni su pored nekadašnjeg košarkaškog terena.

  [envira-gallery id=“628″]

  Na skupu u centru sela, koji je počeo u 10 časova, moglo se čuti da će protest biti nastavljen i narednog vikenda, tačnije u nedelju 18. oktobra.

  Zahtevi meštana Čortanovaca VIDEO (10.10.20)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]