• Čortanovčani podržali SNS sa 66,9% glasova na izborima

  Meštanima Čortanovaca je lokalna vlast poručila pred izbore da se kandiduju i da ne maltretiraju ostatak državnog aparata svojim zahtevima za povratak železničkog stajališta ovom selu. Za uzvrat Čortanovci su podržali SNS sa 66,9% ukupnih glasova na lokalnim izborima 2. juna i nastavili da se bune oko povratka stajališta.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovčani podržali SNS sa 66,9% glasova na izborima
  Foto: Lana Šepelj Kosarčić

  Meštanin Čortanovaca je u 9  kratkih video zapisa predstavio put do železničke stanice Beška. Ovaj poduhvat nazvao je „Maraton II“. 

  Put železničke stanice počeo je u 5:01 izjutra maršutom: Ćukovac, Budovar, Kotoman, asvaltom do stanice Beška. Za ovaj put dug 4,5 kilometara bilo je bilo potrebno 1 sat i 2 minuta.

  Kratki tutorijali “anonimnog Čortanovčana” objavljeni su na Fejsbuk stranici “Vratite nam stajalište – Čortanovci”

  U toku sat vremena pešačenja do stanice većinu puta ovaj meštanin je prolazio uz put kojim se odvija saobraćaj, bez trotoara i adekvatne ulične rasvete.

  Meštani Čortanovaca su krenuli u borbu vraćanja voznog stajališta ovom selu pre dve godine, za to vreme organizovali su niz skupova, protesta, razgovora sa lokalnom samoupravom kao i predstavnicima ministarstva. U svojoj borbi za lakši prevoz angažovali su i poznate ličnosti, niz aktivnosti i peticju ali problem nije rešen u njihovu korist.

  Vladimir Gak je tokom maja, govoreći o problemima meštana Čortanovaca i voznog stajališta kazao da je pozadina politička i da meštani izađu sa političkim programom kako ne bi „maltertirali sve ostale“. Meštani Čortanovaca poručuju da ih lokalna vlast doživljava kao neželjenu smetnju a ne kao građane Inđije.

  Gak se požalio da nigde nije video vest da je ispunjeno obećanje izgradnje puta ka stanici u dužini od 3,7 km što rutu smanjuje za 800 metara. Kritikujući medije ali i svoje saradnike Gak je kazao da ni on sam ne stiže da obiđe brojne radove koji se izvode širom Opštine Inđija, mnogo ih je.

  -Izađite sa političkim programom nemojte nas maltretirati sve zajedno. Nemojte troštiti naše vreme.- poručio je Gak meštanima Čortanovaca.

  Meštani Čortanovaca zahvalili su se Opštini Inđija na brizi i nametnutim rešenjima i najavljuju dalju saradnju sa višim instancama.

  -Želimo da pošaljemo poruku lokalnim vlastima da nismo zainteresovani za izgradnju novog puta do železničke stanice Beška ( kroz njive) i da taj put ni na koji način ne rešava naš problem ukidanjem obe stanice u Čortanovcima. – poručili su meštani ovog sela krajem maja ove godine.

  Međutim, svoju ocenu zadovoljstva radom lokalne samouprave konkretno u svom selu na izborima 2. juna Čortanovčani su sa 66,9 % podržali SNS. 

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija