• Čortanovci: Oštećen spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora

  Spomenik posvećen borcima narodnooslobodilačkog rata iz Čortanovaca bio je meta vandala koji su spomenik bukvalno izvalili iz postamenta, navode meštani Čortanovaca. Prema rečima, Živana Pašića koji je primetio oštećenje, u Drugom svetskom ratu je poginulo 111 od 860 žitelja ovog sela, i kako kaže, „neće se smiriti dok se ne pronađu počinioci„. Pašić za IN […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovci: Oštećen spomenik palim borcima i žrtvama fašističkog terora

  Spomenik posvećen borcima narodnooslobodilačkog rata iz Čortanovaca bio je meta vandala koji su spomenik bukvalno izvalili iz postamenta, navode meštani Čortanovaca. Prema rečima, Živana Pašića koji je primetio oštećenje, u Drugom svetskom ratu je poginulo 111 od 860 žitelja ovog sela, i kako kaže, „neće se smiriti dok se ne pronađu počinioci„.

  Pašić za IN Medija kaže da je spomenik palim borcima oštećen u toku noći 5-tog na šesti maj. Autor spomenika je Jovan Gostović i  izliven 1953.godine.  

  Ošetećen spomenik u Čortanovcima

  Noću je izvaljen iz postamenta i sad može jači vetar da ga sruši. Prijavio sam pismeno policiji ispred zavičajnog društva Kozarica. Obavestio sam Zavod za spomenike  u Sremskoj Mitrovici a diektor. Ljubišu Šulaju me je uputio na opštinu da to sanira.- kaže Pašić i dodaje da je nakon toga obavestio i predstavnike lokalne samouprave.

  Prema njegovim rečima, policija ima snimak sa video kamere koji je preuzela iz obližnje prodavnice koja poseduje video nadzor.

  Spomenik „Sloboda“ na Iriškom vencu

  Ovo je već drugi spomenik posvećen učesnicima narodnooslobodilačkog rata koji je oštećen ovog maja. Podsetimo, grupa izletnika je prvog maja upalila vatru za ražanj uz sam spomenik „Sloboda“ na Iriškom vencu, te nanela štetu nakon čega se oglasio i Muzej žrtava genocida.

  Naši neodgovorni sugrađani demonstrirali su neprimereno ponašanje i zakonom kažnjiv odnos prema nepokretnom kulturnom dobru – delu velikog Sretena Stojanovića podignutom 1951. godine. – navedeno je u saopštenju Muzeja žrtava genocida.

  IN Medija

  Pogledaj još:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/upalili-vatru-za-razanj-uz-sam-spomenik-na-iriskom-vencu/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]