• Čortanovci: „Pružena ruka“ predsednika mesne zajednice pokretačima peticije za povratak železničke stanice

  Zbor meštana Čortanovaca u prostorijama KUD „Mladost“ biće održan sutra od 11 sati a svoje učešće potvrdio je i predsednik mesne zajednice ovog sela Mirko Mijatović, potvrdila je za IN Medija organizatorka inicijative za povratak železničke stanice Čortanovcima.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovci: „Pružena ruka“ predsednika mesne zajednice pokretačima peticije za povratak železničke stanice

  Zboru građana prisustvovaće i predsednik mesne zajednice Čortanovaca koji je prihvatio poziv za učešće i molbu za ustupanje prostora KUD „Mladost“.

  -Podneli smo zvaničan dopis predsedniku mesne zajednice Mirku Mijatoviću koji je prihvatio poziv i ustupio nam prostorije KUD-a. Isto tako obratili smo se i lokalnoj samoupravi sa molbom da sastanku prisustvuje i predsednik opštine Vladimir Gak ili neko od njegovih saradnika kako bi zajedno utvrdili dalje korake a pre toga obavestili i meštane i njih o do sada postignutim rezultatima. Odgovor od lokalne samouprave nismo dobili ali se iskreno nadamo da će neko od predstavnika doći da razgovaramo.- kaže Lana Šepelj Kosarčić.

  Sastanku će pored meštana prisustvovati i članovi inicijative Kreni promeni koji su se priključili orgnizatorima za pokretanje peticije, kao i opozicioni odbornici pokreta GrađanIN a sve u cilju iznalaženja rešenja za povratak železničke stanice selu.

  -Predviđeno je da zbor ne traje duže od sat vremena jer smatramo da je dovoljno vremena da se konstruktivno razgovara. – napominje Šepelj Kosarčić.

  Zboru građana prethodilo je dvomesečno prikupljanje potpisa za podnošenje peticije Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture za povratak železničke stanice Čortanovcima. Nakon predavanja peticije i roka za odgovor Ministarstva, organizovan je protest 6. februara u Beogradu gde je i najavljen zbor građana na koji su pozvani meštani Čortanovaca ali i Beške.

   Meštani ova sela „izgubili“ su stanicu prilikom rekonstrukcije pruge Beograd – Novi Sad što je u mnogome smanjilo kvalitet prevoza meštana.

  Projektom je predviđeno ukidanje železničke stanice Čortanovci i Beška i postavljanje samo jedne stanice u atarima između ova dva sela. Stanica je od oba sela udaljena oko 4 kilometra, javni prevoz nije usklađen sa redom vožnje što stvara dodatne problem putnicima ova dva sela koji gravitiraju ka većim gradovima koje pruga povezuje.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Letovanje za decu iz socijalno ugroženih porodica

  Grupa od pedesetoro dece iz socijalno ugroženih porodica iz inđijske opštine 25. jula putuje na more u Baošiće, u odmaralište Crvenog krsta Srbije, saopšteno je iz lokalne […]

  Poklon laptopovi za školsku 2022/23 godinu

  Sa godinu dana zakašnjenja, danas su uručeni laptopovi vukovcima, sportistima i učenicima koji su postigli rezultate na republičkim takmičenjima za školsku 2022/23 godinu. […]