• Čortanovci: Tri dana čarolije

  Dunavske Čarolije, 23. po redu, biće održane od 26. do 28. avgusta u vikend naselju Čortanovci. Organizator je Planinarski klub „Železničar Inđija“ U tri dana tradiconalne avgustovske manifestacije planirane su brojne aktivnosti o kojima možete saznati više na ovom linku ovde. Podsetino da je planinarski klub „Železničar-Inđija“ je 1999. godine pokrenuo planinarsku manifestaciju Dunavske čarolije, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Čortanovci: Tri dana čarolije

  Dunavske Čarolije, 23. po redu, biće održane od 26. do 28. avgusta u vikend naselju Čortanovci. Organizator je Planinarski klub „Železničar Inđija“

  U tri dana tradiconalne avgustovske manifestacije planirane su brojne aktivnosti o kojima možete saznati više na ovom linku ovde.

  Podsetino da je planinarski klub „Železničar-Inđija“ je 1999. godine pokrenuo planinarsku manifestaciju Dunavske čarolije, nadajući se da će na taj način promovisati vikend naselje Čortanovci-Dunav i pomoći im da vrate njihov stari sjaj i popularnost.

  U početku, Dunavske čarolije su okupljale samo članove srodnih planinarskih klubova, gde su se gosti družili uz logorsku vatru, igrali fudbal ili odbojku na plaži ili šetali predivnom čortanovačkom šumom. Kako su godine prolazile a interesovanje za akciju raslo, tako su rasle i ambicije domaćina.

  Objašnjavajući teren koji omogućava ovakvu avanturu organizatori ističu da su „gusta šuma i staze idealne za bavljenje orijentiringom, planinskim trčanjem, biciklizmom ili rekreativnom šetnjom, izlazak na Dunav sa peščanom plažom, ostrvom i peščanim sprudom“ čine Čortanovce idealnim mestom za aktivan boravak u prirodi.

  Dunavske čarolije su ubrzo prevazišle okvire klasične planinarske manifestacije a ispred planinarskog doma Kozarica sada su se mogli videti i brdski biciklisti, izviđači, orijentirci, vikendaši i raznorazni avanturisti.

  POGLEDAJ JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/tri-dana-carolije-u-cortanovcima/

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija