• CRTA poziva građane da izađu na izbore

  Organizacija CRTA pozvala je građane da u što većem broju izađu na birališta 3. aprila i time najavila početak kampanje za povećanje izlaznosti na predstojećim izborima uz poruku „Zato, glasaj!“. – Postoji samo jedan siguran način da svojim glasom ne utičete ni na šta. A to je – da ne glasate“ – saopštila je Crta, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  CRTA poziva građane da izađu na izbore

  Organizacija CRTA pozvala je građane da u što većem broju izađu na birališta 3. aprila i time najavila početak kampanje za povećanje izlaznosti na predstojećim izborima uz poruku „Zato, glasaj!“.

  – Postoji samo jedan siguran način da svojim glasom ne utičete ni na šta. A to je – da ne glasate“ – saopštila je Crta, prenosi N1.

  Uverenje da izbori ne mogu ništa da promene odgovara jedino onima koji ne žele promene, navode iz Crte i dodaju da „stav da su svi isti najviše služi onima koji ne daju da se u javnosti upali svetlo pod kojim bi se jasno videle razlike u idejama, mišljenjima, argumentima, učincima…“

  – Mi u Crti dobro znamo koliko smo daleko od optimalnih uslova za slobodne i poštene izbore. Ipak, odustajanjem od izbora možemo da doprinesemo samo daljem urušavanju demokratije i slabljenju institucija koje bi trebalo da budu garanti vladavine prava. Odlukom da ne biramo odričemo se još jednog dela moći koja nam kao građanima pripada – navodi se u saopštenju.

  U toj organizaciji ističu da ima ljudi koji svoj glas „razmenjuju za paket namirnica ili produženje ugovora o radu“, kao i onih koji „od propagande ne vide stvarnost“.

  – Umesto da ih osuđujemo, važno je da na izbore izađemo svi mi koji možemo da glasamo po sopstvenoj savesti i pameti – kažu u Crtu i dodaju da nijedan razlog za ostajanje kod kuće izbornog dana nije dobar.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI