• Crveni krst Inđija poziva građane da pomognu u prikupljanju pomoći

  Crveni krst Inđije pridružio se akciji prikupljanja pomoći za Ukrajinu koju je organizovao Crveni krst Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Ukrajine I Međunarodne organizacije crvenog krsta, Prikupljanje pomoći za Ukrajinu organizovano je tako da se upljaćuju novčana sredstva na namenski račun.Prikupljanje hrane, sredstava za higijenu, lekova, konzervirane hrane nije organizovano. – kazala je za […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Crveni krst Inđija poziva građane da pomognu u prikupljanju pomoći

  Crveni krst Inđije pridružio se akciji prikupljanja pomoći za Ukrajinu koju je organizovao Crveni krst Srbije u saradnji sa Crvenim krstom Ukrajine I Međunarodne organizacije crvenog krsta,

  Prikupljanje pomoći za Ukrajinu organizovano je tako da se upljaćuju novčana sredstva na namenski račun.Prikupljanje hrane, sredstava za higijenu, lekova, konzervirane hrane nije organizovano. – kazala je za IN Medija Mirela Sedlan sekretarka Opštinske organizavije Crvenog krsta Inđija.

  Namenski račun za pomoć stanovništvu Ukrajine: Banka Intesa Beograd, broj računa 160- 268606-37, poziv na broj 6043 355 0000

  Foto: Crveni krst Inđija

  Crveni krst Srbije u svom saopštenju izrazio je duboku zabrinutost zbog izuzetno ozbiljnih humanitarnih posledica sukoba u Ukrajini koji je eskalirao.

  Oni ističu da su u stalnom kontaktu sa Međunarodnim komitetom Crvenog krsta (dalje: MKCK), koji zajedno sa Ukrajinskim društvom Crvenog krsta konstantno realizuje humanitarne aktivnosti u ugroženim zajednicama i odgovaraju na humanitarne potrebe.

  Crveni krst Srbije se zalaže da sve strane u sukobu poštuju Ženevske konvencije iz 1949. godine, dopunske protokole kao i ostale relevantne ugovore međunarodnog humanitarnog prava. Na taj način, obezbedili bi se sledeći prioriteti: zaštita života, humanitarna pomoć svima kojima je potrebna, zaštita civilnog stanovništva posebno žena, dece i starijih, ranjenika, bolesnika i zatvorenika a ujedno i nesmetan i bezbedan pristup humanitarnim i zdravstvenim radnicima do ugroženog stanovništva. kaže se u saopštenju

  Ova organizacija podseća da kao sastavni deo Međunarodnog pokreta Crvenog krsta i Crvenog polumeseca – najveće globalne humanitarne mreže, Crveni krst Srbije je spreman da pruži podršku ljudima u nevolji i podrži humanitarni odgovor, na struktuiran i organizovan način.

  Humanitarne aktivnosti koje se sada realizuju su: obezbeđenje pijaće vode, zdravstvene zaštite, artikala hrane i higijene, uspostavljanje porodičnih veza i psihosocijalna podrška.

  U toku je i pokretanje stanovništva koje napušta prebivališta gde se odvijaju sukobi tražeći bezbedna mesta u Ukrajini i van nje. U tom smislu su organizacije Crvenog krsta u susednim državama organizovale prihvatne punktove na graničnim prelazima a aktivne su i u prihvatnim centrima.

  Sva sredstva prikupljena na ovom računu biće upućena kao podrška Apelu za hitno delovanje Međunarodne federacija društava Crvenog krsta i Crvenog polumeseca za stanovništvo ugroženo sukobom u Ukrajini.

  S obzirom na okolnosti koje se veoma brzo menjaju kao i kretanje stanovništva, a prema proceni predstavnika Ukrajinskog društva Crvenog krsta i MKCK, za sada nisu potrebne dodatne količine pomoći u robi.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija