• Da li verovati ministru koji tvrdi da tunjevina sa metalnim opiljcima nije ušla u Srbiju?

  Pošiljke sa tunom u kojoj ima metalnih opiljaka, italijanskog proizvođača „Rio Mare“, nisu ušle u Srbiju, tvrdi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. – Mi smo kontrolisali pošiljke i ono što je ušlo u Srbiju je potpuno čisto – rekao je Nedimović, prenosi Beta. On je dodao da se od petka kontroliše sva konzervirana riba – tunjevina, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Da li verovati ministru koji tvrdi da tunjevina sa metalnim opiljcima nije ušla u Srbiju?

  Pošiljke sa tunom u kojoj ima metalnih opiljaka, italijanskog proizvođača „Rio Mare“, nisu ušle u Srbiju, tvrdi ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

  – Mi smo kontrolisali pošiljke i ono što je ušlo u Srbiju je potpuno čisto – rekao je Nedimović, prenosi Beta.

  On je dodao da se od petka kontroliše sva konzervirana riba – tunjevina, sardine, skuša, pored ostalog i na prisustvo teških metala, na radioaktivnost.

  – Za sada je naše tržište potpuno bezbedno, a ukoliko se bude utvrdila neka neispravnost, obavestićemo građane – rekao je ministar.

  Istakao je da srpska veterinarska služba i fitosanitarna zaštita poslednjih nekoliko godina imaju kapacitet da otkriju svaku nepravilnost u vezi sa hranom koja se plasira na tržište.

  Ministarstvo poljoprivrede Hrvatske je prošle sedmice povukao iz prodaje proizvod tunjevinu „Rio Mare“ u maslinovom ulju od 80 grama, zbog mogućih komadića metala u sadržaju. Radi se o pakovanju 2×80 grama, broj L21127, na kome piše da ga je najbolje upotrebiti do 31. 12. 2025.

  Ministar demantuje sam sebe

  Međutim, da li bi trebalo da verujemo ministru?

  Na sličan način Nedimović je pre nešto više od dve nedelje tvrdio da sladoledi i voćni jogurti, u kojima su pronađeni pesticidi i koji su povlačeni sa rafova u državama u okruženju, nisu ušli u Srbiju.

  Svega dva dana kasnije, ministar je demantovao sam sebe, navodeći da su sporni slatkiši ustvari stigli na domaće tržište, ali i dodao da je u tom trenutku bilo u toku njihovo uništavanje.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H