• Dačić: I šta ako Ružić podnese ostavku? To neće doprineti rešavanju problema

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ministar prosvete Branko Ružić kazao da je spreman da podnese ostavku ako ima njegove individualne odgovornosti za napad u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a Dačić je ocenio da to neće doprineti rešavanju problema. – Mislim da je sada potpuno relativno pitanje da li će […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dačić: I šta ako Ružić podnese ostavku? To neće doprineti rešavanju problema

  Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da je ministar prosvete Branko Ružić kazao da je spreman da podnese ostavku ako ima njegove individualne odgovornosti za napad u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu, a Dačić je ocenio da to neće doprineti rešavanju problema.

  Mislim da je sada potpuno relativno pitanje da li će ministar Ružić podneti ostavku ili neće… To svakako neće doprineti tome da li će se društvo na jedan ozbiljan način posvetiti ovoj vrsti problema, jer se ovo dešava jednom u 10, 20, 30 godina. Ovde je pitanje sada da li će se to ponoviti, da li će to neko da kopira. – rekao je Dačić za TV Hepi.

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/kokot-strajk-prosvetara-dok-ruzic-ne-bude-smenjen/?fbclid=IwAR30uiVguXYcteuMk9FKcLkX1EnxqzdYh_AqFDOjY3HqH2VQb11hrSQVDy0

  Prema njegovim rečima, u pitanju je problem sa sadržajima koji se mogu pronaći na internetu i društvenim mrežama, kao i problem društva u celini, kojim svi moraju ozbiljno da se bave.

  I šta iako Ružić podnese ostavku? Šta smo rešili? Ja bih razumeo da je reč o propustu koji je individualno vezan za određenog čoveka. –  kazao je Dačić.

  Dačić, koji je aktuelni koordinator službi bezbednosti i nekadašnji ministar unutrašnjih poslova, kazao je da je u toj školi bio prisutan školski policajac i pripadnik privatnog obezbeđenja kog je angažovala škola, ali da to nije bilo dovoljno.

  Jednostavno, nije moguće u tolikoj meri bezbednosno pokriti sve to da bi se sprečili ovakvi slučajevi. – rekao je Dačić.

  Naveo je da je potrebno utvrditi činjenično stanje, odnosno šta se desilo u tom konkretnom slučaju, kao i šta treba da se uradi da bi se došlo do društvene vrednosti koja bi odbacivala takvu vrstu ponašanja i demotivisala vršenje takvih krivičnih dela.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]

  Likvidiran ubica policajca

  Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je likvidiran ubica […]