• Dan pre Beška festa, opština zaključila ugovor sa organizatorom vredan oko 5 miliona dinara

  Za obeležavanje desetogodišnjice manifestacije Beška fest, opština Inđija se odlučila za Top ton music company, privatnom Agencijom iz Zrenjanina, koja sa lokalnom samoupravom sarađuje od 2018. godine. Iste godine kada je započeta saradnja, vlasnik firme je osumjičen da je oštetio  budžet Srbije za oko 7,5 miliona dinara. Ugovor Agencije i opštine Inđija zaključen je dan […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dan pre Beška festa, opština zaključila ugovor sa organizatorom vredan oko 5 miliona dinara

  Za obeležavanje desetogodišnjice manifestacije Beška fest, opština Inđija se odlučila za Top ton music company, privatnom Agencijom iz Zrenjanina, koja sa lokalnom samoupravom sarađuje od 2018. godine. Iste godine kada je započeta saradnja, vlasnik firme je osumjičen da je oštetio  budžet Srbije za oko 7,5 miliona dinara. Ugovor Agencije i opštine Inđija zaključen je dan pre održavanja Beška festa.

  Pored opštine Inđija, manifestaciju je finansijski podržala i Pokrajinska vlada tačnije Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj.

  Nakon konkursa u maju ove godine, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj je, u maju ove godine, dodelio 3,2 miliona dinara za organizaciju menifestacije “Beška fest“ opštini Inđija. Desetogodišnjica manifestacije „vojvođansko – bavarske kulture“ obeležena je za vikend  2. i 3. septembra.

  Kao što smo naveli dan pre toga, opština Inđija je zaključila ugovor sa Top tonom iz Zrenjanina vredan  4.750.000,00 dinara bez PDV-a.

  Beška fest, foto:opštine Inđija

  Ova zrenjaninska Agencija je osnovana 1. novembra 2002. godine ali je osnovna delatnost bila “trgovina na malo audio i video opremom u specijalizovanim prodavnicama”. sa adresom – Narodne omladine 1 Zrenjanin. Vlasnik kompanije tada je bio Dragan Šijaković.

  U februaru 2016. godine, Top ton menja delatnost i tada se iz APR-a briše “trgovina na malo audio i video opremom u specijalizovanim prodavnicama” i umesto toga upisuje “iznajmljivanje i lizing ostalih mašina, opreme i materijalnih dobara”.  Firma u Zrenjaninu ostaje sve do 2018. godine, kada se sedište seli u Novi Sad, tačnije Sremsku Kamenicu.

  Kako je ranije pisao Vojvođanski istraživačko – analitički centar (VOICE), “Top ton” u toku 2018. godine, pored grada Zrenjanina, pobeđuje na tenderima koje raspisuju lokalne samouprave širom Vojvodine. U najvećem broju slučajeva, firma Dragana Šijakovića je jedini ponuđač a samim tim usluge kompanije su imale odgovarajuću i najniže ponuđenu cenu.

  U policijskom saopštenju od 27. jula 2018. godine se navodi da se sumnja da je Dragan Šijaković, u periodu od 7. marta 2016. do 15. marta 2018, kao registrovani preduzetnik nadležnom poreskom organu predavao poreske prijave sa neistinitim podacima. Na ovaj način oštetio je budžet Srbije za oko 7,5 miliona dinara. Šijakoviću je i tada određeno zadržavanje do 48 sati.

  Na istoj adresi u Zrenjaninu 2016. godine osnovana je  Agencija za iznajmljivanje, trgovinu, proizvodnju i prevoz u drumskom saibraćaju – Muzički centar Top ton. Agenciju je osnovala Gordana Šijaković.

  Opština Inđija je, krajem juna 2018. godine, zaključila ugovor sa Agencijom „MUSIC KOMPANY TOP TON“ vredan 3,3 miliona dinara a saradnja se nastavila i narednih godina. Kako je IN Medija ranije pisala, ova Agencija je prethodnih godina angažovana i na organizaciji Scena festa.

  Za četiri godine cena organizacije „Scena festa“ skočila je pet puta, od 2018. godine kada je Scena fest koštao 3,3 miliona dinara ove godine građani Inđije su tu muzičku manifestaciju platili skoro 15 miliona.

  Naslovna: Opština Inđija

  M. Blečić (IN Medija)

  Više o saradnji sa Top tonom:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/za-cetiri-godine-scena-fest-poskupeo-pet-puta/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Politika