• Đedović: Energetska kriza nije prošla, građani da štede struju

  Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović ocenila je danas da energetska kriza nije prošla. Kako je navela, Srbija mora razmišljati o pripremama za više od jedne grejne sezone, navodeći da u narednih 10 godina mora da se uloži 15 milijardi evra u razvoj energetskog sektora. Đedović je za Politiku kazala da je među najvažnijim zadacima […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đedović: Energetska kriza nije prošla, građani da štede struju

  Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović ocenila je danas da energetska kriza nije prošla.

  Kako je navela, Srbija mora razmišljati o pripremama za više od jedne grejne sezone, navodeći da u narednih 10 godina mora da se uloži 15 milijardi evra u razvoj energetskog sektora.

  Đedović je za Politiku kazala da je među najvažnijim zadacima završetak nove termoelektrane „Kostolac B-3“ i gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske, kao i dalje povećanje obaveznih rezervi nafte i naftnih derivata.

  Ministarka je navela da će gasna interkonekcija sa Bugarskom, kada bude završena, omogućiti Srbiji nabavku gasa iz Centralne Azije, i dodala da su u toku pregovori sa Azerbejdžanom o količinama koje bi Srbija mogla da kupi od njih.

   Govoreći o snabdevanju naftom, Đedović je kazala da je ono stabilno uprkos geopolitičkim dešavanjima. Istakla je da su rezerve nafte i naftnih derivata u Srbiji dovoljne da podmire blizu 90 dana prosečne dnevne potrošnje.

  Upitana da li se očekuje dalji skok cena struje i gasa, ministarka je kazala u ovom trenutku nema odgovore na sva pitanja od kojih će te cene zavisiti.

  Trenutno su cene stabilne, ali je važno da građani budu energetski efikasni i štede, jer tako smanjuju potrošnju struje, pomažu svom novčaniku i energetskom sistemu. –  rekla je Đedović.

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]

  Smenjen direktor Elektrodistribucije Srbije

  Direktor Elektrodistribucije Srbije (EDS) Bojan Atlagić razrešen je, umesto njega tu funkciju obavljaće Biljana Komnenić, dosadašnja direktorka tehničkog […]