• Deficitarne sve krvne grupe

  Crveni krst Inđije, uz pomoć Zavoda za transfoziju krvi Vojvodine, organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u subotu 18. septembra na dva lokacije u Inđiji. Transfuziomobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u prepodnevnim, satima od 10 do 14 sati nalaziće se na Trgu kod pošte i od 15 do 18 časova na parkingu ispred Outleta u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deficitarne sve krvne grupe

  Crveni krst Inđije, uz pomoć Zavoda za transfoziju krvi Vojvodine, organizuje akciju dobrovoljnog davalaštva krvi u subotu 18. septembra na dva lokacije u Inđiji.

  Transfuziomobil Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine u prepodnevnim, satima od 10 do 14 sati nalaziće se na Trgu kod pošte i od 15 do 18 časova na parkingu ispred Outleta u Inđiji.

  -Još uvek je letnja nestasica krvi u toku. Deficitarne su sve krvne grupe, vazno je ovo davalaštvo i da se što više njih odazove da ima sto vise krvi pre nego sto bolnice predju u kovid sistem. – kazala je za IN Medija Mirela Sedlan sekretar Crvenog krsta Inđija.

  Kriterijumi koje treba da ispune zainteresovani dobrovoljni davaoci su sledeći:
  – potrebno je da osoba ima od 18 do 65 godina
  – da se dobro oseća
  -da zadovoljava granične vrednosti hemoglobina
  – ima više od 50 kilograma.

  Pre davanja krvi preporučuje se lagani doručak.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI

  Preminuo modni kreator Roberto Kavali

  Od sredine devedesetih godina on je bio jedno od najvećih imena u modi, sa prodavnicama širom sveta i poznatim obožavaocima poput Lennya Kravitza i Cindy […]