Dejan Bulatović: Gak manipuliše i vodi kampanju, to nije tema Odbora za poljoprivredu

Na sednici Odbora koja je održana 24. oktobra 2022. godine, van sedišta Narodne skupštine, u Skupštini opštine Inđija, članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su uticaj poljoprivrede na životnu sredinu. Pre početka sednice prisutnima se obratio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je govorio o uspesima te lokalne samouprave kada je reč o […]

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp
Dejan Bulatović: Gak manipuliše i vodi kampanju, to nije tema Odbora za poljoprivredu

Na sednici Odbora koja je održana 24. oktobra 2022. godine, van sedišta Narodne skupštine, u Skupštini opštine Inđija, članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su uticaj poljoprivrede na životnu sredinu.

Pre početka sednice prisutnima se obratio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je govorio o uspesima te lokalne samouprave kada je reč o privredi ali i poljoprivredi nakon čega je reagovao narodni poslanik Stranke slobode i pravde i zamenik predsednika odbora Dejan Bulatović.

Bulatović je nakon Gakovog izlaganja rekao da je predsednik opštine Vladimir Gak iI dalje u kampanji te da to što je rekao nije tema sednice Skupštinskog odbora za poljoprivredu .šumarstvo i vodoprivredu

Kao što smo naveli, pre prelaska na dnevni red sednice, prisutnima se obratio predsednik Opštine Inđija Vladimir Gal rekavši da je Inđija „u prva tri grada u Vojvodini“ po ulaganju u poljoprivredu.

Kada pričamo o Inđiji,sinonim jeste privreda I neću se zadržavati mnogo na ovoj temi ali ću nekoliko stvari samo napomenuti. Za poslenjih 6 godina smo potpisali 17 novih investicija. To je razultiralo da se u Inđiju doseli u protekle dve godine 1662 čoveka. Da ne govorimo samo o privredi, smatram da ozbiljno podstiemo I razvoj poljoprivrede.i svakog poljoprivrednog proizvođača. Danas opština Inđija i svog budžeta je za ovu godinu izdvojila 37 miliona dinara. Mislim da smo u prva tri grada ili opštine u Vojvodini koji na takav način pomažu poljoprivredu ali i zaštita životne sredine nam je takođe prioritet. – kazao je Gak.

Sastanak Skupštinskog odbora u Inđiji, foto/ Narodna Skupština Republike Srbije

Međutim, Dejan Bulatović, zamenik skupštinskog odboru za poljoprivredu, vodoprivredu tražio je povredu poslovnika nakon što je predsednik opštine Inđija,Vladimir Gak govorio o stanju poljoprivrede u inđijskim selima. Prema rečima Bulatovića, predsednik opštine Inđija je povredio poslovnik kada je naveo da je stanje u inđijskim selima sjajno.

. To je manipulacija, otiđite malo u vaša sela. Znate, ja sam slučajno iz Šida, dakle Srema, i komuniciram sa poljoprivrednicima i poznajem i vaša sela. Pa nije to baš tako kako vi pričate, ni slično. Ovde se ljudi suočavaju sa ogromnim problemima u poljoprivredi i u ratarstvu Ii u stočarstvu. Tako da nemojte da manipulišete. Ovo što vi radite izgleda kao izborna kampanja. Mi smo ovde došli da imamo sednicu odbora i govorimo o tome kako možemo da napravimo saradnju o zaštiti životne sredine i dajte da se držimo toga. Manite se izborne kampanje i manipulacije.– poručio je Vladimiru Gaku, zamenik predsednika Skupštinskog odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i narodni polsanik Dejan Bulatović.

Odbor je u nastavku rada doneo Odluku o obrazovanju Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije – područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a za predsednika Pododbora izabran je Milija Miletić.

O problemima u poljoprivredi, koji se odnose na žetvu, berbu, jesenju setvu i o problemima u plasmanu poljoprivrednih proizvoda govorili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: pomoćnici ministra Aleksandar Bogićević i Nenad Vujović, pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja Bojan Živković, predstavnica Grupe za praćenje uticaja promene klime na sektor poljoprivrede Dragana Drobnjak.

Naslovna: Narodna Skupština Republike Srbije

M.B.( IN Medija)

Podeli vest:

Facebook Twitter WhatsApp

NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

Ostalo iz kategorije Inđija

Ljubinković (DS): U Inđiji ne postoji sloboda mišljenja

Poverenik opštinskog odbora Demokratske stranke u Inđiji, Darko Ljubinković kaže za IN Medija da je odbijanje nadležnih iz Kulturnog centra da se ustupi termin za tribinu inicijative ProGlas jasan pokazatelj da sloboda mišljenja u Inđiji ne postoji.

GrađanIN: Obrazloženje direktorice KC-a vređa inteligenciju građana

Nakon što su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ prvo dobili ponuđene termine za tribinu „ProGlas“ a nakon toga ih je direktorica te ustanove Ružica Jovanović šturo obavestila da termina ipak nema jer su u toku radovi, reagovao je pokret GrađanIN.

Ružica Jovanović: Vukas nije apdejtovan, sala za „Proglas“ ne može farbamo luk bine

Ružica Jovanović je u obrazloženju odbijanja iznajmljivanja sale Kulturnog centra za tribinu inicijative „Proglas“ navela da programski dokumentarista Vladimir Vukas nije ažuriran sa podacima. Jovanovićeva u daljem tekstu obrazlaganja navodi osim zakasnelog apdejta dokumentariste, razlog nemogućnosti održavanja tribine „farbanje luka bine“.