• Dejan Bulatović: Gak manipuliše i vodi kampanju, to nije tema Odbora za poljoprivredu

  Na sednici Odbora koja je održana 24. oktobra 2022. godine, van sedišta Narodne skupštine, u Skupštini opštine Inđija, članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su uticaj poljoprivrede na životnu sredinu. Pre početka sednice prisutnima se obratio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je govorio o uspesima te lokalne samouprave kada je reč o […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dejan Bulatović: Gak manipuliše i vodi kampanju, to nije tema Odbora za poljoprivredu

  Na sednici Odbora koja je održana 24. oktobra 2022. godine, van sedišta Narodne skupštine, u Skupštini opštine Inđija, članovi Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu razmotrili su uticaj poljoprivrede na životnu sredinu.

  Pre početka sednice prisutnima se obratio predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je govorio o uspesima te lokalne samouprave kada je reč o privredi ali i poljoprivredi nakon čega je reagovao narodni poslanik Stranke slobode i pravde i zamenik predsednika odbora Dejan Bulatović.

  Bulatović je nakon Gakovog izlaganja rekao da je predsednik opštine Vladimir Gak iI dalje u kampanji te da to što je rekao nije tema sednice Skupštinskog odbora za poljoprivredu .šumarstvo i vodoprivredu

  Kao što smo naveli, pre prelaska na dnevni red sednice, prisutnima se obratio predsednik Opštine Inđija Vladimir Gal rekavši da je Inđija „u prva tri grada u Vojvodini“ po ulaganju u poljoprivredu.

  Kada pričamo o Inđiji,sinonim jeste privreda I neću se zadržavati mnogo na ovoj temi ali ću nekoliko stvari samo napomenuti. Za poslenjih 6 godina smo potpisali 17 novih investicija. To je razultiralo da se u Inđiju doseli u protekle dve godine 1662 čoveka. Da ne govorimo samo o privredi, smatram da ozbiljno podstiemo I razvoj poljoprivrede.i svakog poljoprivrednog proizvođača. Danas opština Inđija i svog budžeta je za ovu godinu izdvojila 37 miliona dinara. Mislim da smo u prva tri grada ili opštine u Vojvodini koji na takav način pomažu poljoprivredu ali i zaštita životne sredine nam je takođe prioritet. – kazao je Gak.

  Sastanak Skupštinskog odbora u Inđiji, foto/ Narodna Skupština Republike Srbije

  Međutim, Dejan Bulatović, zamenik skupštinskog odboru za poljoprivredu, vodoprivredu tražio je povredu poslovnika nakon što je predsednik opštine Inđija,Vladimir Gak govorio o stanju poljoprivrede u inđijskim selima. Prema rečima Bulatovića, predsednik opštine Inđija je povredio poslovnik kada je naveo da je stanje u inđijskim selima sjajno.

  . To je manipulacija, otiđite malo u vaša sela. Znate, ja sam slučajno iz Šida, dakle Srema, i komuniciram sa poljoprivrednicima i poznajem i vaša sela. Pa nije to baš tako kako vi pričate, ni slično. Ovde se ljudi suočavaju sa ogromnim problemima u poljoprivredi i u ratarstvu Ii u stočarstvu. Tako da nemojte da manipulišete. Ovo što vi radite izgleda kao izborna kampanja. Mi smo ovde došli da imamo sednicu odbora i govorimo o tome kako možemo da napravimo saradnju o zaštiti životne sredine i dajte da se držimo toga. Manite se izborne kampanje i manipulacije.– poručio je Vladimiru Gaku, zamenik predsednika Skupštinskog odbora za poljoprivredu, vodoprivredu i narodni polsanik Dejan Bulatović.

  Odbor je u nastavku rada doneo Odluku o obrazovanju Pododbora za praćenje stanja u poljoprivredi u marginalnim – najnerazvijenijim područjima Republike Srbije – područja sa otežanim uslovima rada u poljoprivredi, a za predsednika Pododbora izabran je Milija Miletić.

  O problemima u poljoprivredi, koji se odnose na žetvu, berbu, jesenju setvu i o problemima u plasmanu poljoprivrednih proizvoda govorili su predstavnici Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede: pomoćnici ministra Aleksandar Bogićević i Nenad Vujović, pomoćnik direktora Uprave za agrarna plaćanja Bojan Živković, predstavnica Grupe za praćenje uticaja promene klime na sektor poljoprivrede Dragana Drobnjak.

  Naslovna: Narodna Skupština Republike Srbije

  M.B.( IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Gašić zakazao prvu sednicu Opštinskog veća

  Predsednik Opštine Inđija, Marko Gašić zakazao je prvu sednicu Opštinskog veća na kojoj će novi većnici dobiti svoja zaduženja za naredne četiri godine. […]

  Inđija: Subvencije za samozapošljavanje

  U skladu sa Akcionim planom zapošljavanja opštine Inđija za period od 2024. do 2026. godine, Nacionalna služba za zapošljavanje i Opština Inđija, raspisali su javne pozive za učešće […]