• Delegacija italijanskih privrednika posetila Pokrajinsku vladu i opštinu Inđija

  AP Vojvodinu je posetila delegacija privrednika iz italijanske regije Friuli Venecija Đulija. Ova poseta se prema navodima odigrala na poziv i u organizaciji predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka,

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Delegacija italijanskih privrednika posetila Pokrajinsku vladu i opštinu Inđija

  AP Vojvodinu je posetila delegacija privrednika iz italijanske regije Friuli Venecija Đulija. Ova poseta se prema navodima odigrala na poziv i u organizaciji predsednika opštine Inđija Vladimira Gaka, Delegaciju je predvodio predsednik holding grupe „Fintria“ dr Pompeo Tria. Reč je o privrednom sistemu kojeg čini osam respektabilnih kompanija koje posluju u 52 zemlje sveta.

  Na privrednoj mapi Italije ta kompanija predstavlja referentan privredni subjekt sa liderskom pozicijom u oblasti projektovanja inovativnih rešenja u oblasti električnih instalacija, sistema za tretman vazduha, izgradnje i rekonstrukcije nekretnina i industrijskih sistema.

  Zvanična poseta italijanske delegacije započeta je razgovorima u pokrajinskoj Vladi. Sastanku su, pored ostalih, prisustvovali podpredsednik Vlade APV Vladimir Galić, sekretar za regionalni razvoj i međuregionalnu saradnju Aleksandar Sofić i direktor Razvojne agencije APV Darko Bulješević.

  Ugledni gosti su potom obišli nekoliko privrednih subjekata koji posluju u industrijskim zonama u Novom Sadu i Inđiji, a potom nastavili konstruktivne razgovore sa predsednikom opštine Inđija Vladimirom Gakom.

  On im je predočio sve prednosti investiranja i poslovanja, ne samo na prostoru te lokalne samouprave, nego i čitave Srbije.

  -Kada je reč o Inđiji, infrastrukturna opremljenost industrijskih zona, geografska pozicija kao i kvalitetna putna mreža obezbeđuju odličnu povezanost sa svim referentnim privrednim centrima. Kompletna lokalna samouprava pruža snažnu logističku podršku investitorima. Moj telefon je za njih dostupan 24 sata – rekao je za RTV Vladimir Gak.

  Članovi delegacije italijanskih privrednika nakon višesatnog razgovora sa prvim čovekom opštine Inđija su istakli da ovakvi susreti daju snažan doprinos zajedničkom razvoju i saradnji.

  Posebno upečatljiva bila je poruka predsednika kompanije „Fintria“, koji je istakao da je nakon ove posete i sadržajnih razgovora, ubeđen da su mogućnosti za saradnju i zajedničko poslovanje nepresušne, te da je poverenje i čvrsto prijateljstvo sa domaćinima garant za širenje poslovnih horizonata.

  -Poverenje je ključ uspeha i generator zajedničkih poduhvata, a ovde smo to poverenje i prijateljstvo nadogradili i učvrstili – poručio je lider grupe „Fintria“ dr Pompeo Tria.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina