• Delegacija Tunisa boravi u Vojvodini

  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić primili su danas delegaciju Tuniske Republike, na čijem je čelu ambasador te države u Republici Srbiji Seif Alah Redžeb. Delegacija Tunisa boravi u Vojvodini sa ciljem umrežavanja i intenziviranja saradnje sa institucijama i organizacijama u […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Delegacija Tunisa boravi u Vojvodini

  Pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević i pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić primili su danas delegaciju Tuniske Republike, na čijem je čelu ambasador te države u Republici Srbiji Seif Alah Redžeb.

  Delegacija Tunisa boravi u Vojvodini sa ciljem umrežavanja i intenziviranja saradnje sa institucijama i organizacijama u oblasti međuregionalnih odnosa i privrede, s posebnim akcentom na turizam.

  U razgovoru sa predstavnicima tuniske delegacije, pored aktuelnih privrednih tema i pitanja razvoja saradnje između dveju zemalja, kao i njihovih pokrajina, sekretar Ivanišević je istakao da je turizam izuzetno važna tema, pored veoma aktuelnog i razvijenog sektora informaciono – komunikacionih tehnologija, digitalne poljoprivrede, kao i sve zastupljenijeg sektora startap preduzetništva.

  Uz pomoć, podršku i inicijativu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, umnogome se uticalo na razvoj turizma u Vojvodini namenjenog osobama sa invaliditetom, osobama oštećenog sluha, kao i korisnicima turitičkih usluga uz kućne ljubimce – „pet friendly. –  rekao je sekretar.

  Foto: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

  Prema njegovim rečima, za svaku od navedenih oblasti izrađeni su vodiči, a u pripremi je i aplikativni softver, koji će olakšati pristup kompletnoj turističkoj ponudi za određene kategorije korisnika.

  Ambasador Tunisa Seif Alah Redžeb istakao je da ova zemlja želi da intenzivira sadradnju sa Srbijom i AP Vojvodinom u okviru svih sektora, prevashodno u oblastima privrede, poljoprivrede i IT sektora, sa posebnim akcentom na startap preduzećima, te razmeni znanja i iskustava uz poslovne susrete, te da je u planu osnivanje poslovnog inkubatora za afričke zemlje u domenu startapa, kako bi se dodatno unapredio ovaj rastući sektor privrede.

  Naslovna: Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina