• Deset godina od razlaza grupe R.E.M.

  Pre deset godina, 21. septembra 2011. godine sa radom je prestao planetarno popularni bend R.E.M. Grupa se razišla dogovorom, nakon što je u martu iste godine objavila 15. album „Collapse Into Now“, koji se smatra jednim od najboljih koje su snimili. Kako su tada rekli, razlaz je konačan. Razlaz benda R.E.M. objavljen je 21. septembra […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deset godina od razlaza grupe R.E.M.

  Pre deset godina, 21. septembra 2011. godine sa radom je prestao planetarno popularni bend R.E.M.

  Grupa se razišla dogovorom, nakon što je u martu iste godine objavila 15. album „Collapse Into Now“, koji se smatra jednim od najboljih koje su snimili.

  Kako su tada rekli, razlaz je konačan.

  Razlaz benda R.E.M. objavljen je 21. septembra na društvenim mrežama, a na zvaničnoj instagram stranici bend je juče ponovio originalnu objavu:

  „Svim našim obožavaocima i prijateljima: Kao R.E.M. i kao doživotni prijatelji i saradnici, odlučili smo da prestanemo sa radom kao bend. Odlazimo sa osećanjem zahvalnosti, završenog posla, ali i neverice nad svim što smo postigli. Svima koji su ikada bili dirnuti našom muzikom, zahvaljujemo se na slušanju.“

  Pevač grupe Michael Stipe ponovio je da se bend nikada neće okupiti, kao što su i objavili pre deset godina.

  – Nikada se nećemo ponovo ujediniti. Kada smo se razdvojili, odlučili smo da bi to bilo nezgodno i verovatno iz želje da se uzme još novca, što je mnogim bendovima podsticaj da se ponovo okupe. To nam zaista ne treba i zaista sam srećan zbog nasleđa od 32 godine – rekao je Stipe u intervjuu koji je dao za radio WNYC o novom „tribute“ albumu Velvet Underground u kom učestvuje.

  Povodom desetogodišnjice razlaza benda, na zvaničniom stranicama na društvenim medijima tim povodom objavljena je i lista od 47 pesama/ video spotova koje, kako se navodi u obrazloženju, „i danas odjekuju kao pre deset godina kada su momci odlučili da se raziđu“. Pored toga, objavljen je link sa originalnom objavom benda o razlasku, kao i brojni audio i video snimci iz istorije benda.

  Naslovna fotografija: R.E.M. na turneji 2008. godina, autor: Wonker
  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Muzika