• Deset miliona za video nadzor i 600 hiljada dinara za unapređenje sajta JKP „Vodovod i kanalizacija“

  JKP „Vodovod i kanalizacija“  Inđija u svom godišnjem planu koji je usvojen na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta planira da utroši značajna sredstva na tehničko – tehnološku opremljenost ovog preduzeća. U planu je izdvajanje od 10 miliona dinara za nabavku opreme video nadzora, 990 hiljada dinara za nabavku računarske opreme i isto toliko za „nadogradnju“ POIS […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deset miliona za video nadzor i 600 hiljada dinara za unapređenje sajta JKP „Vodovod i kanalizacija“

  JKP „Vodovod i kanalizacija“  Inđija u svom godišnjem planu koji je usvojen na poslednjoj sednici lokalnog parlamenta planira da utroši značajna sredstva na tehničko – tehnološku opremljenost ovog preduzeća. U planu je izdvajanje od 10 miliona dinara za nabavku opreme video nadzora, 990 hiljada dinara za nabavku računarske opreme i isto toliko za „nadogradnju“ POIS sistema, čak  600.000 dinara za „nadogradnju internet prezentacije – web sajt firme“.

  Vodovod i kanalizacija u svom planu za 2023. godinu ističe da poslovanje firme u mnogome zavisi od računarske opreme čima opravdavaju nabavku i osavremenjavanje. Tako je za ovu godinu predviđena nabavka računara, štampača i kopir aparata u iznosu od 990 hiljada dinara, te i obnova licenci WINDOWS 10 kao i Windows SQL servera za 1,5 miliona dinara a sve u cilju poboljšanja usluga. Najznačajnija izdvajanja ovo preduzeće uložiće u „nabavku opreme za video nadzor (druga faza) i to 10 miliona dinara i 700 hiljada dinara za održavanje već postojećeg video nadzora.

  Za nadogradnju POIS sistema (poslovno informacionog sistema) koji se koristi u radu preduzeća JKP Vodovod i kanalizacija izdvojiće 990 hiljada dinara.

   Izdvajanje od 600.000 dinara za nadogradnju internet prezentacije odnosno web sajta preduzeća je prevelika cifra, kažu stručnjaci za izradu sajtova. Prema njihovim rečima to jesu malo zahtevniji sajtovi ali ne u tolikoj meri.

  Mada, smatraju sagovornici IN Medija da je neophodno redizajnirati sajt JKP „Vodovod i kanalizacija“ zbog komičnih vizuelnih grešaka na samom sajtu.

  Potsetimo, u martu 2022. godine na sajtu JKP Vodovod i kanalizacija pojavilo se saopštenje o prekidu vodosnabdevanja informacija na engleskom jeziku ispisana ćirilicom “ Нотхинг фаунд хере, перхепс Yoy wилл финд сометхинг интерестинг фром тхесе лист …“.

  V.Marinčić (IN Medija)

  Povezane vesti:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/obavestenje-na-engleskom-ispisano-cirilicom/

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Inđija

  Lemaić: Svesni smo potrebe pranja ulica

  JKP“Komunalac“Inđija proteklih dana prao je šetalište u Ulici Vojvode Stepe ali kako navode iz ovog preduzeća u pitanju je jednokratno spiranje ostataka soli koju su posipali tokom snežnih […]