• Deseta nagrada za film “Lihvar”

  „Lihvar“ Nemanje Ćeranića najbolje je ostvarenje prikazano na ovogodišnjem Tuzla Film Festivalu (TFF), koji je sinoć zvanično završen dodelom nagrada i specijalnih priznanja, prenosi Klix. U obrazloženju žirija se navodi da film „Lihvar“ predstavlja potpuno netipično ostvarenje sa naših prostora, koje tretira temu zelenašenja, a koja nije mnogo eksploatisana u kinematografijama regiona. – Koristeći različite […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deseta nagrada za film “Lihvar”

  „Lihvar“ Nemanje Ćeranića najbolje je ostvarenje prikazano na ovogodišnjem Tuzla Film Festivalu (TFF), koji je sinoć zvanično završen dodelom nagrada i specijalnih priznanja, prenosi Klix.

  U obrazloženju žirija se navodi da film „Lihvar“ predstavlja potpuno netipično ostvarenje sa naših prostora, koje tretira temu zelenašenja, a koja nije mnogo eksploatisana u kinematografijama regiona.

  Koristeći različite stilske postupke film pokazuje da je moguće i u skromnim produkcionim uslovima napraviti izuzetno ostvarenje. Posebnu vrijednost filma čini način na koji je reditelj ukomponovao glumačku igru profesionalca sa ostvarenjima koje su ostvarili naturčici – navedeno je u obrazloženju žirija.

  Prilikom preuzimanja Vile TFF-a, Nemanja Ćeranić se zahvalio žiriju koji je prepoznao trud, rad i energiju koja dolazi isključivo iz čiste ljubavi prema filmu.

   – Ovo je lepa stvar jer nam je ovo prvi dugometražni film koji je rađen u veoma skromnim uslovima i sa istim takvim budžetom. Ovo nam je deseta nagrada, ali svakako je jedna od najdražih. Nadam se da ćemo se gledati u narednom periodu i na narednom festivalu, ali sa nekim drugim filmom. –  naveo je Ćeranić.

  Na festivalu u Tuzli nagrada Otto Englander je pripala i Strahinji Madžareviću za najbolji scenario za uradak „Lihvar“.

  RTV7 Tuzla

  Podsetimo, snimanje nezavisne krimi drame „Lihvar“ počelo je 15. marta 2020. u Inđiji, ali je samo dan kasnije prekinuto zbog pandemije kovid-19. Ekipa se ponovo okupila 21. maja i snimanje je trajalo do 4. juna, u produkciji nove kuće “Tracktor Film“, na čijem čelu je producent Aljoša Ćeranić, rođeni brat režisera.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura