• Deseti Novi tvrđava teatar u Čortanovcima otvara predstava „Poetesa“

  Jubilarni deseti festival „Novi tvrđava teatar“ biće održan od 25. do 30. avgusta u vili „Stanković“ u Čortanovcima, pod sloganom „Čovek je takođe priroda“, najavili su danas organizatori. Predstave koje će biti izvedene u Čortanovcima po izboru selektorke i direktorke festivala Vide Ognjenović su „Poetesa“ u produkciji Novog tvrđava teatra i Srpskog narodnog pozorišta i […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Deseti Novi tvrđava teatar u Čortanovcima otvara predstava „Poetesa“

  Jubilarni deseti festival „Novi tvrđava teatar“ biće održan od 25. do 30. avgusta u vili „Stanković“ u Čortanovcima, pod sloganom „Čovek je takođe priroda“, najavili su danas organizatori.

  Predstave koje će biti izvedene u Čortanovcima po izboru selektorke i direktorke festivala Vide Ognjenović su „Poetesa“ u produkciji Novog tvrđava teatra i Srpskog narodnog pozorišta i to 25. avgusta, dok će se narednog dana igrati „Kabare Jugoslovenke“ Narodnog pozorišta iz Subotice, autorski projekat Ivane Lee Leme, saopštio je festival.

  Slede 27. avgust  „Razvojni put Bore Šnajdera“ Aleksandra Popovića u režiji Egona Savina i izvođenju Jugoslovenskog dramskog pozorišta, 28. avgusta dramatizacija romana Darka Cvijetića „Što na podu spavaš“ reditelja Kokana Mladenovića, koprodukcija Srpskog narodnog pozorišta, Kazališta Gavela i Narodnog pozorišta Sarajevo.

  Kako je najavljeno, na programu „Novog tvrđava teatra“ su i 29. avgusta „Frankamente“, autorski projekat glumice i rediteljke Petre Blašković, u produkciji INK – Gradskog kazališa Pula, a 30. avgusta je predstava u čast nagrađenih „Neodustajanje“, autorski projekat Marije Medenice.

  Jednom godišnje u Čortanovcima eksplodira umetnost – pozorište. Pozorišna istorija sveta traje u svim društvima i društvenim uređenjima. Tako i deset godina ‘Novog tvrđava teatra’ nosi svetlost pozorišne umetnosti. – ocenio je član Saveta festivala Vladimir Vava Horovic.

  Izvor: Tanjug / Euronews Srbija

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura