• Detaljno uputstvo: kako do vaučera za odmor od 15.000 dinara

  Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara. Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara, dobiće još 10.000, pišu mediji. Vaučere za odmor moguće je iskoristiti do kraja […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Detaljno uputstvo: kako do vaučera za odmor od 15.000 dinara

  Umesto 5.000 dinara, koliko je prethodnih sedam godina vredeo vaučer za odmor u Srbiji, sada je iznos po osobi povećan na 15.000 dinara.

  Oko 200.000 građana imaće pravo na ove vaučere, a 100.000 građana koji su već dobili vaučere od 5.000 dinara, dobiće još 10.000, pišu mediji.

  Vaučere za odmor moguće je iskoristiti do kraja oktobra, ukoliko ste se za njih već prijavili, a ukoliko niste, prema izmenjenoj uredbi Vlade Srbije, imaćete priliku da ih iskoristite do 20. novembra.

  Pravo na vaučere za letovanje u Srbiji imaju:
  – penzioneri
  – nezaposlena lica, odnosno korisnici posebnih novčanih naknada
  – zaposleni građani, čija primanja ne prelaze 70.000 dinara
  – ratni vojni invalidi i civilni invalidi rada sa primanjima manjim od 70.000 dinara

  – korisnici prava na naknadu na porodičnu invalidninu
  – poljoprivrednici
  – studenti

  Izgled starog vaučera (fotografija: Vaučeri Srbija)

  Korak po korak do vaučera

  Prijava se podnosi na šalterima pošte Srbije. Uslov je da prijava bude podneta najkasnije 30 dana pre početka aranžmana, kao i da se potrebna dokumentacija predaje lično. Naknadne reklamacije se ne uvažavaju.

  Penzioneri prilikom prijave na uvid dostavljaju dokaze o ostvarenom pravu na penziju koji izdaje banka sa teritorije Srbije.

  Zaposleni prilikom prijave dostavljaju original potvrde o zaposlenju, kao i o ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu pre podnošenja prijave.

  Studenti prilažu uz prijavu i potvrdu visokoškolske ustanove o statusu prvog, drugog ili trećeg stepena za tekuću školsku godinu.

  Osim osnovnih podataka o korisniku, na preuzetom vaučeru će biti naveden i naziv ugostiteljskog objekta u kome on može biti unovčen.

  Prema izmenjenoj uredbi Vlade Srbije, vaučer od 5.000 dinara može da se koristi samo za plaćanje smeštaja, dok dodatni vaučer od 10.000 dinara može da se upotrebi i za druge usluge, kao što su plaćanje: doručka, polupansiona ili punog pansiona. Vaučer može biti iskorišćen isključivo van mesta prebivališta ili studiranja.

  Prolom Banja

  Predsednička kampanja za promociju domaćeg turizma

  Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pozvao je građane da letnji odmor provedu u našoj zemlji i tom prilikom saopštio vest o povećanju vrednosti vaučera.

  – To radimo kako bi se ljudi upoznali sa sopstvenom zemljom, da još više zavole Srbiju. Da novac ostane u našoj zemlji. Razlog je i to što je ponovo buknuo kovid, koji se rasplamsao na Mediteranu – rekao je Vučić.

  Vučić godinama vodi kampanju za promociju turističkih potencijala u Srbiji i pred svaku letnju sezonu apeluje na građane da letuju u svojoj zemlji.

  Kampanja je posebno bila jaka 2019. godine, kada je predsednik javno kritikovao jednog od najistaknutijih tadašnjih predstavnika Srpske napredne stranke – Zorana Babića.

  PROČITAJTE JOŠ:

  https://multisite.radio021.rs/inmedija2/scena-fest-red-naprednjaka-red-narodnjaka-i-naravno-van-gogh/

  Radovan Nikolić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije VESTI