• Devedesetogodišnji inđinčan čeka 7 meseci na prijem kod Gaka

  Predsednik opštine Inđija u novogodišnjem intervjuu iz 2022. godine kazao je da je obavio tokom te godine 1000 razgovora sa građanima Inđije, većinom neformalnih. On je najavio takav trend i za prošlu 2023. godinu. Našoj redakciji obratio se inđinčan od 90 godina koji tvrdi da od septembra 2023. godine čeka da ga predsednik pozove na zakazani razgovor.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Devedesetogodišnji inđinčan čeka 7 meseci na prijem kod Gaka

  Svoje tvrdnje devedesetogodišnjak potkrepio je „potvrdom o prijemu podneska“ koja mu je izdata 23. septembra 2023. godine a na osnovu člana 61. stav 1. ZUP-a i član 12. Uredbe o kancelarijskom poslovanju organa državne uprave a na osnovu zahteva građanina „za prijem kod predsednika opštine“.

  Od septembra prošle godine, navodi devedesetokgodišnji inđinčan, bar tri puta nedeljno zove Kabinet predsednika opštine interesujući se kada da očekuje poziv predsednika Opštine Inđija za prijem na razgovor.

  Odgovor iz Kabineta predsednika je da Gak nema vremena za sastanke sa građanima.

  -Nasrdilo me je što predsednik juče na televiziji priča kako će raditi trg u centru Inđije a da tu postoje problemi jer ima ukopana cisterna. Ima, ali se ona izvadi i čak može da se proda i zaradi koji dinar. Tu cisternu sam ja postavljao kada se gradila SŠ „Mihajlo Pupin“ i znam gde se nalazi i ne predstavlja nikakav problem da se ukloni. – kaže za IN Medija J.M.

  On napominje da je razlog njegovog zahteva za prijem kod predsednika povezan sa njegovim bogatim iskustvom u građevinarstvu i idejnim rešenjem za pružni prelaz kod prvog nadvožnjaka prema Satroj Pazovi. J.M kaže da je očekivao da ga predsednik sasluša i da u svom zahtevu nije navodio razloge zbog kojih prijem traži.

  -Želeo sam da upoznam tog mladog čoveka iz čijih se izlaganja čuje da nikada nije vodio domaćinstvo i da mu vođenje opštine ne ide od ruke. Želeo sam da pomognem, da ukažem kako može da se reši problem za taj deo Inđije. Radio sam 55 godina u građevini, po celoj Evropi od vojnih objekata, preko pruga i zgrada i dosta znanja imam. On se nije udostojio da me pozove na razgovor punih 7 meseci. –kaže naš sagovornik.

  Za razliku od iskustava građana Inđije, predsednik opštine Vladimir Gak je u novogodišnjem intervjuu 2022. godine naglasio da je u toku te godine obavio više od 1000 razgovora sa građanima Inđije i da će takav trend zadržati i u 2023. godini.

  – Ne znam koliko hiljada razgovora sam obavio ove godine, kao i svake prethodne. Kada pričamo o tim brojkama, to su samo brojke koje su evidentirane da u Kabinetu predsednika opštine, u stranačkim prostorijama ili na bilo kom drugom mestu. ali nigde se ne evidentira ono što razgovaram sa našim sugrađanima. na bilo kom mestu. Mnogo više je tih neformalnih razgovora  nego što je formalnih koje negde svi zajedno beležimo. – kazao je tada  Gak.

  On je u istom intrevjuu istakao da su mu građani ukazivali i da po tri meseca ne uspevaju da zakažu sastanak sa njim.

  – Vrlo često vidim kada neko kaže „pa predsedniče, ne mogu da dođem do vas tri meseca“ a onda je moje pitanje „a koliko puta si bio?Pa bar deset. I onda je taj neko ljut što nije došao jedanaesti put da na istu temu o kojoj smo razgovarali, ponovo razgovaramo a predsednik opštine ne može da reši. Ne možemo uvek na istu temu razgovarati pogotovu kada nema rešenja za neke probleme. Smatram da i kompletno rukovodstvo opštine Inđija, govorim i o javnim preduzećima, direktorima ustanova  i mene lično, da smo uvek na raspolaganju građanima i da će tako ostati u narednom periodu  – kazao je tada  Gak.

   

  Osim direktnih razgovora sa predsednikom opštine Inđija, građani imaju mogućnost da svoj problem prijave kol centru Sistem 48. Od početka 2024. Godine ovaj način komunikacije sa lokalnom samoupravom ostvarilo je troje građana, za četiri meseca.

  Na samom početku implementacije pomenutog informacionog sistema, mesečni prosek zahteva građana je iznosio 400 što je 133 puta manje.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Društvo

  Još jedna humanitarna akcija za Ljiljanu Kukić

  Humanitarna akcija prikupljanja novca za lečenje Ljiljane Kukić biće organizovana u subotu 20. aprila u inđijskom šetalištu od 8 do 13 sati. Ovog puta novac će biti prikupljan na humanitarnom […]