• Digitalni zeleni sertifikat od samo u EU formatu

  Građani od sada mogu da dobiju Digitalni zeleni sertifikat isključivo u EU formatu, saopšteno je iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Sertifikat, neophodan za putovanja, može se nabaviti preko Portala eUprava ili na nekom od šaltera pošta širom Srbije. Da bi neko dobio svoj EU Digitalni zeleni sertifikat preko Portala eUprava, potrebno je […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Digitalni zeleni sertifikat od samo u EU formatu

  Građani od sada mogu da dobiju Digitalni zeleni sertifikat isključivo u EU formatu, saopšteno je iz Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

  Sertifikat, neophodan za putovanja, može se nabaviti preko Portala eUprava ili na nekom od šaltera pošta širom Srbije.

  Da bi neko dobio svoj EU Digitalni zeleni sertifikat preko Portala eUprava, potrebno je da bude punoletan i da ima registrovan nalog na Portalu, dok je na šalterima pošta to omogućeno i za maloletne osobe, navodi se u saopštenju.

  Takođe, EU DZS se i dalje može preuzeti i na nekom od 700 šaltera pošta u Srbiji. Spisak svih lokacija dostupan je na sajtu Pošte. Na šalteru pošte građani mogu da preuzmu i EU DZS za svoje maloletno dete.

  EU Digitalni zeleni sertifikat je namenjen za putovanje u neku od zemalja Evropske unije, kao i u zemlje izvan EU koje koriste standard sertifikata EU Digital COVID Certificate. Spisak zemalja koje prihvataju ovaj standard sertifikata dostupan je na sajtu Evropske komisije, navode iz Kancelarije za e-upravu.

  Svaka zemlja koja je članica EU ili koristi standard sertifikata EU Digital COVID Certificate definiše uslove za ulazak u svoju zemlju (koje se vakcine prihvataju, trajanje rezultata testa itd.) Neophodno je da se građani upoznaju sa pravilima zemlje u koju putuje na zvaničnim veb prezentacijama.

  Preporučuje se da prilikom putovanja građani ponesu sve sertifikate koje dobiju, navodi se u saopštenju Kancelarije.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]