• Dimitrijević: RIK ne može da ispuni zahteve opozicije, nismo nadležni

  Predsednik Republičke izborne komisije (RIK) Vladimir Dimitrijević izjavio je da ta komisija ne može da ispuni zahteve opozicionih poslanika.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dimitrijević: RIK ne može da ispuni zahteve opozicije, nismo nadležni
  Foto: IN Medija

  Poslanici opozicije traže ponavljanje izbora u Beogradu, a Dimitrijević kaže da RIK nije nadležna.

  Povodom zahteva opozicije od 18. decembra ostalo je nejasno da li traže ponavljanje izbora na svim biračkim mestima ili ponovljen ceo postupak izbora. Gradska izborna komisija (GIK) može da traži ponavljanje glasanja na određenim mestima, ali ne i ponovo ceo proces. – rekao je Dimitrijević.

  On je naveo da ponavljanje celog izbornog postupka zavisi od drugih organa vlasti, a da ni RIK ni GIK ne mogu da utiču na to da li će se izbori ponoviti.

  Da li će nakon ovih biti organizovani novi gradski izbori to zavisi od toga da li će za dva meseca biti konstituisana beogradska skupština, da li će mesec dana od konstituisanja biti izabran gradonačelnik, odnosno da li će skupština zasedati u narednih tri meseca. – naveo je Dimitrijević moguće razloge za raspisivanje novih izbora.

  On je ponovio da su kod njega na sastanku bili poslanici Marinika Tepić i Miroslav Aleksić koji tvrde da su izbori pokradeni i da nemaju poverenja u RIK, ali smatra da je njih „neko doveo u pravnu zabludu“.

  Na današnjoj sednici RIK rečeno je da će ponovno glasanje, na biračkim mestima gde je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja ili je glasanje poništeno, održati u subotu 30. decembra od 7.00 do 20.00 časova.

  Izbori će, kako je odlučeno, biti ponovljeni na jednom ili više mesta u mestima Babušnica, Bojnik, Veliko Gradište, Vlasotince, Trstenik, Žagubica, Koceljeva, Lebane, Petrovac na Mlavi, Plandište, Raška, Svrljig, Tutin, Ćuprija, Aranđelovac, Kosjerić, Kula i Topola.

  U tu svrhu biće štampano 12.240 glasačkih listića.

   

   

   

   

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Za vikend promocija programa InfinitUm

  U subotu 22. juna održava se promocija InfinitUm u Oplenačkoj 33d u Beogradu. InfinitUm je program intelektualnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dece. […]