• „Divljanizam“ u Galeriji Kuće Vojnovića

  Sinoć je u Galeriji Kuće Vojnovića otvorena izložba Sretka Divljana pod nazivom „Divljanizam“ , koja će posetiocima biti dostupna do 5. juna svakog radnog dana od 10 do 19 sati. Pred Inđijskom publikom Sretko je predstavio svoju umetnost punu kolorita i dinamike, za koju kaže da je njegovo viđenje života. – Bojim život jarkim bojama, […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  „Divljanizam“ u Galeriji Kuće Vojnovića

  Sinoć je u Galeriji Kuće Vojnovića otvorena izložba Sretka Divljana pod nazivom „Divljanizam“ , koja će posetiocima biti dostupna do 5. juna svakog radnog dana od 10 do 19 sati.

  Pred Inđijskom publikom Sretko je predstavio svoju umetnost punu kolorita i dinamike, za koju kaže da je njegovo viđenje života.

  Video: IN Medija

  Bojim život jarkim bojama, jer ga takvim vidim i živim, vidim a u bojama zalaska sunca. Ja životu dajem smisao bojama. – kazao je umetnik za IN Medija.

  Izložbi je prisustvovala i o njoj govorila dr Slavica Đukić Dejanović, koja je, kako kaže veliki obožavalac i poštovalac umetnosti Sretka Divljana ali i njegova „posestrina“.

  Njegove slike veselih boja koje pune oči i dušu su odraz njega samog, mene oduševljava narandžasta i žuta boja koja preovladava u njegovim slikama. Podseća me na svice, koji obasjavaju mirne noći. Prvi put kad sam se susrela sa njegovim radovima ostala sam bez teksta, od tada sam stalna na njegovim izložbama. – kaže za IN Medija Slavica Đukić Dejanović.

  Foto: Slavica Đukić Dejanović / IN Medija

  Divljan kaže da mu Đukić Dejanović laska ali da je zaboravila da kaže da pored njegove umetnosti ona ima istančan ukus kada je u pitanju slikarstvo, i ukus i znanje.

  Iako rođen u Sremu, Sretko Divljan prvi put izlaže u Inđiji prostor Galerije Kuće Vojnovića, prema njegovim rečima, odlično se uklapa u koncepciju njegove umetnosti

  Prvi put izlažem u Inđiji a nadam se da ne i poslednji, ja sam Sremac i mnogo volim Srem. Ali, ova Galerija zaslužuje više, mora da joj se napravi prilaz, da ima parking, da galerija bude lepo okrečena ne ovako zamazana, da ima lajsne…Sve to mora biti profesionalno. – rekao je Divljan za IN Medija.

  Verica Marinčić (IN Medija)

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Kultura