• Dizel i benzin jeftiniji

  Litar evrodizela će danas od 15 sati do petka 10. februara na pumpama maksimalno koštati 197, a benzina 168 dinara.Prošle nedelje je cena goriva bila 200 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina najviše 170 dinara, to znači da je dizel pojeftinio,a da je benzin skuplji. Vlada Srbije od februara prošle godine kontroliše cene […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Dizel i benzin jeftiniji

  Litar evrodizela će danas od 15 sati do petka 10. februara na pumpama maksimalno koštati 197, a benzina 168 dinara.Prošle nedelje je cena goriva bila 200 dinara za litar evrodizela, a za litar benzina najviše 170 dinara, to znači da je dizel pojeftinio,a da je benzin skuplji.

  Vlada Srbije od februara prošle godine kontroliše cene goriva i one se usklađuju nedeljno a petkom ih objavljuje nadležno ministarstvo. Kada su prvi put zamrznute benzin je koštao 171 dinar, a dizel 179 dinara.

   Vlada Republike Srbije usvojila je prošlog četvrtka na sednici izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, što znači da će i u narednih mesec dana država kontrolisati cenu benzina i dizela. Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, trajanje Uredbe se produžava do 28. februara, a u cilju daljeg sprečavanja većih poremećaja na tržištu i očuvanja životnog standarda stanovništva.

  Na sednici su donete i odluke o privremenom produženju zabrane izvoza Evro dizela EN 590 takođe do 28. februara, kao i o privremenoj zabrani izvoza i iznošenja prirodnog gasa do istog datuma. Sve ove odluke primenjuju se od 1. februara.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija