• Đaci u klupama i čas 45 minuta od 1. septembra?

  Konačna odluka o tome kako će škole raditi od 1. septembra biće doneta nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak, tako da će zaposleni imati dovoljno vremena da se spreme. Unija sindikata prosvetnih radnika je obavestila da je ministar Ružić izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta. […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đaci u klupama i čas 45 minuta od 1. septembra?

  Konačna odluka o tome kako će škole raditi od 1. septembra biće doneta nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak, tako da će zaposleni imati dovoljno vremena da se spreme.

  Unija sindikata prosvetnih radnika je obavestila da je ministar Ružić izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta.

  Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je istakao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Кriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave. Složivši se da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, sagovornici su istakli i važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i bude.

  Tome najviše i težimo- kazao je on dodavši da je iznad svega važnije zdravlje i dece i zaposlenih te da će se ponajviše saslušati šta zdravstvena struka kaže.

  Još uvek ima puno prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja– rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima.

  Ministarstvo je spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije. Prosvetni sistem će biti decentralizovan, a model koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak – kaže se u saopštenju Unije prosvetnih radnika Srbije objavljenm nakon sastanka u resornom ministarstvu.

  Sastanaku su, pored resornog ministra, prisustvovali i Zvonimir Jović (Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije), Srđan Slović (Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost), Valentina Ilić (Sindikat obrazovanja Srbije) i Slobodan Brajković (Sindikat radnika u prosveti Srbije).

  Naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata biće, prema najavama, održan posle sednice Кriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Ana Brnabić: Hvala opoziciji koja je došla na dijalog

  Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će se sa tog mesta truditi da se nastavi dijalog sa opozicijom, navodeći da vlast pokazuje da je nacionalni interes Srbije na prvom […]