Đaci u klupama i čas 45 minuta od 1. septembra?

Categories NAJVAŽNIJE, SrbijaPosted on

Konačna odluka o tome kako će škole raditi od 1. septembra biće doneta nakon sednice Kriznog štaba u ponedeljak, tako da će zaposleni imati dovoljno vremena da se spreme.

Unija sindikata prosvetnih radnika je obavestila da je ministar Ružić izneo stav da se zalaže da školska godina počne normalno i da časovi traju 45 minuta.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić je istakao da se na odluku o modelu nastave čeka sednica Кriznog štaba, za koju očekuje da se održi u najskorijem roku, te će zaposleni u školama imati dovoljno vremena da se spreme za početak nastave. Složivši se da je redovna nastava najbolja opcija za svu decu, sagovornici su istakli i važnost vakcinacije prosvetnih radnika kao jednog od faktora da od 1. septembra tako i bude.

Tome najviše i težimo- kazao je on dodavši da je iznad svega važnije zdravlje i dece i zaposlenih te da će se ponajviše saslušati šta zdravstvena struka kaže.

Još uvek ima puno prosvetnih radnika koji se nisu vakcinisali i važno je da im obezbedimo odgovore na eventualna pitanja– rekao je Ružić i dodao da će se u narednom periodu održati vebinari i susreti sa zaposlenima.

Ministarstvo je spremilo više modela nastave koji će biti primenjivani u zavisnosti od epidemiološke situacije. Prosvetni sistem će biti decentralizovan, a model koji će se primenjivati će zavisiti od stanja u jedinici lokalne samouprave i samoj školi. Domovi učenika će raditi punim kapacitetom. Konačna odluka će zavisiti od odluke Kriznog štaba koji će biti održan u ponedeljak ili utorak – kaže se u saopštenju Unije prosvetnih radnika Srbije objavljenm nakon sastanka u resornom ministarstvu.

Sastanaku su, pored resornog ministra, prisustvovali i Zvonimir Jović (Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije), Srđan Slović (Granski sindikat prosvetnih radnika Srbije Nezavisnost), Valentina Ilić (Sindikat obrazovanja Srbije) i Slobodan Brajković (Sindikat radnika u prosveti Srbije).

Naredni sastanak ministra i predstavnika sindikata biće, prema najavama, održan posle sednice Кriznog štaba na kojoj bi se dogovorila primena odluke o modelu nastave.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *