• Đaci u Vojvodini na mini raspustu od 1. do 7. maja

  Đacima u Vojvodini sledi novi mini raspust koji počinje 1. i traje do 7. maja.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đaci u Vojvodini na mini raspustu od 1. do 7. maja

  Vojvođanski đaci već su imali mini raspust za vreme katoličkih uskršnjih praznika. U ostatku Srbije prolećni raspust počinje već od subote, 27. aprila, u klupe se vraćaju u utorak, 7. maja.

  Školski kalendari za učenike u Vojvodini i one u centralnoj Srbiji se razlikuju. Đaci koji pohađaju osnovne i srednje škole na teritoriji Vojvodine su imali raspust od 28. marta pa do 3. aprila. Dok su đaci u ostalim delovima Srbije u to vreme pohađali nastavu i za njih će prolećni raspust početi nešto kasnije.

  Za učenike od prvog do sedmog razreda, letnji raspust počinje u ponedeljak, 17. juna, za učenike osmog razreda letnji raspust počinje po završetku završnog ispita, navodi se u školskom kalendaru za sledeću školsku godinu.

  U dokumentu je navedeno da učenici osmog razreda polažu završni ispit ili malu maturu 17, 18. i 19. juna.

  Kako sa navodi na sajtu Ministarstva prosvete, za učenike I, II i III razreda gimnazije i četvorogodišnjih srednjih stručnih škola i učenike I i II razreda trogodišnjih srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje u ponedeljak, 24. juna, odnosno već u petak, 21. kada je poslednji dan škole.

  Za učenike završnih razreda gimnazije, četvorogodišnjih i trogodišnjih razreda srednjih stručnih škola, letnji raspust počinje po završetku maturskog/završnog ispita.

   

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Vojvodina