• Đedović Handanović: Struja i gas neće poskupeti u maju, ali to nije zbog izbora

  Struja i gas u Srbiji neće poskupeti u maju, rekla je ministarska rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đedović Handanović: Struja i gas neće poskupeti u maju, ali to nije zbog izbora
  Foto: IN Medija

  Ona je gostujući na Hepi televiziji rekla da su dezinformacije da je poskupljenje tih energenata odloženo zbog izbora.

  U razgovorima sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) u novembru prošle godine o reformama u energetici zaključeno je da nije potrebno povećanje cena struje i gasa u maju ove godine. – rekla je Đedović Handanović.

  Ministarka je dodala je da su nastavljene reforme u energetskom sektoru i da je ostalo da se u Elektroprivredi Srbije (EPS) izabere Izvršni odbor koji bi trebalo da utvrdi gde može da se postigne veća efikasnost po „dubini“ kompanije.

  Istakla je da će se raditi na daljoj digitalizaciji u EPS-u i da će uskoro preko aplikacije na telefonu građani moći da prate potrošnju struje i plate račun.

  Govoreći o nastavku projekta „Jadar“ i kopanju rude jadarit iz koje se dobija litijum, Đedović Handanović je rekla da niko neće raditi protiv interesa građana, a da nju, kako prenose mediji, nije postavila kompanija Rio Tinto kako bi zastupala njene interese, već sadašnji predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

  Normalno je, to se radi i u drugim zemljama, a ne samo u Srbiji, da se plasiraju dezinformacije u političke svrhe. – rekla je Đedović Handanović.

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija