• Đerlek: Kovid propusnice 7 do 10 dana a onda rigoroznije mere

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, izjavio je danas da će se sačekati 7 do 10 dana kako bi se videli efekti kovid propusnica, i ako se ne vide efekti te mere Krizni štab i resorno ministarstvo tražiće rigoroznije i efektivnije mere. Đerlek je napomenuo da se već duže vremena beleži visok nivo novoobolelih […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đerlek: Kovid propusnice 7 do 10 dana a onda rigoroznije mere

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, izjavio je danas da će se sačekati 7 do 10 dana kako bi se videli efekti kovid propusnica, i ako se ne vide efekti te mere Krizni štab i resorno ministarstvo tražiće rigoroznije i efektivnije mere. Đerlek je napomenuo da se već duže vremena beleži visok nivo novoobolelih i preminulih i da se u jednom momentu se broj obolelih popeo na 8.500 ljudi „što su ozbiljni brojevi“

  – Jučerašnji broj od 61 čoveka kojeg smo izgubili neće biti najveći broj koji ćemo doživeti u četvrtom talasu, i pored vakcina, to je zabrinjavajući broj – kazao je Đerlek za RTS.

  Govoreći o tome može li kažnjavanje onih koji nemaju propusnicu posle 22 sata da popraviti situaciju, Đerlek objašnjava da se to ne shvata kao kažnjavanje, I da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana i kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

  – Stav Ministarstva zdravlja je da ćemo sačekati sedam do deset dana i ako bude pozitivnog efekta, bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na sednici Kriznog štaba tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere – rekao je Đerlek.

  Potsetimo, prošle nedelje Krizni štab je doneo odluku a dan kasnije i Vlada Republike Srbije da se od 23. oktobra od 22 časa uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija