Đerlek: Kovid propusnice 7 do 10 dana a onda rigoroznije mere

Categories NOVO, SrbijaPosted on

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek, izjavio je danas da će se sačekati 7 do 10 dana kako bi se videli efekti kovid propusnica, i ako se ne vide efekti te mere Krizni štab i resorno ministarstvo tražiće rigoroznije i efektivnije mere. Đerlek je napomenuo da se već duže vremena beleži visok nivo novoobolelih i preminulih i da se u jednom momentu se broj obolelih popeo na 8.500 ljudi “što su ozbiljni brojevi”

– Jučerašnji broj od 61 čoveka kojeg smo izgubili neće biti najveći broj koji ćemo doživeti u četvrtom talasu, i pored vakcina, to je zabrinjavajući broj – kazao je Đerlek za RTS.

Govoreći o tome može li kažnjavanje onih koji nemaju propusnicu posle 22 sata da popraviti situaciju, Đerlek objašnjava da se to ne shvata kao kažnjavanje, I da je legitiman potez da država zaštiti zdravlje i živote građana i kovid propusnice se uvode da se zaštite životi.

– Stav Ministarstva zdravlja je da ćemo sačekati sedam do deset dana i ako bude pozitivnog efekta, bićemo zadovoljni, ako ne bude, Ministarstvo će na sednici Kriznog štaba tražiti rigoroznije i mnogo efektivnije mere – rekao je Đerlek.

Potsetimo, prošle nedelje Krizni štab je doneo odluku a dan kasnije i Vlada Republike Srbije da se od 23. oktobra od 22 časa uvode se kovid propusnice za sve ugostiteljske objekte u zatvorenom prostoru.

IN Medija

Podeli na društvenim mrežama:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *