• Đerlek: Opštine će plaćati stan lekarima koji se zaposle u seoskim ambulantama

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kazao je da će lokalne samouprave plaćati stan lekarima opšte prakse i njihovim porodicama, koji se zaposle u seoskim ambulantama. – Besplatno davanje stanova na korišćenje mladim lekarima opšte prakse i njihovim porodicama kako bi ih privukli da rade u seoskim ambulantama značajna je stvar koju treba da […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đerlek: Opštine će plaćati stan lekarima koji se zaposle u seoskim ambulantama

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kazao je da će lokalne samouprave plaćati stan lekarima opšte prakse i njihovim porodicama, koji se zaposle u seoskim ambulantama.

  Besplatno davanje stanova na korišćenje mladim lekarima opšte prakse i njihovim porodicama kako bi ih privukli da rade u seoskim ambulantama značajna je stvar koju treba da urade lokalne samouprave kako bismo oživeli seoske ambulante i pomogli tom stanovništvu. – naveo je Đerlek za današnje izdanje lista Kurir.

  On je rekao da država mnogo radi ali i da lokalne samouprave treba da daju svoj doprinos kako bi se oživele zdravstvene stanice u mesnim zajednicama.

  Predsednik opštine Mali Zvornik obećao je da će ta lokalna samouprava plaćati stanarinu lekarima koji dođu da rade u mesnoj zajednici. –  rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.

  Dodao je da opština Mali Zvornik ima šest zdravstvenih stanica koje su odlično opremljene, ali nedostaje im kadar.

   Prema njegovim rečima, u ministarstvu prave „ozbiljnu analizu“ lista čekanja.

   – Moramo rešiti problem liste čekanja, iako znamo da to nije lako. Razmatramo nekoliko modela i siguran sam da ćemo uspeti jer te liste direktno utiču na ukupno javno zdravlje stanovništva, koje želimo non-stop da poboljšavamo. – kazao je Đerlek.

  Naslovna: Pixabay

  Izvor: Beta

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija