• Đerlek: Sve spremno za uvođenje kovid propusnica

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je sve spremno za uvođenje kovid propusnica, prenosi Telegraf.rs. On je rekao da nema nikakvih protivustavnih ograničenja, i da se čeka definitivna odluka Kriznog štaba. – Za kovid propusnice je uglavnom sve spremno, i čeka se definitivna odluka. Pravnici kažu da to nije protivustavno, posebno […]

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
  Đerlek: Sve spremno za uvođenje kovid propusnica

  Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izjavio je da je sve spremno za uvođenje kovid propusnica, prenosi Telegraf.rs.

  On je rekao da nema nikakvih protivustavnih ograničenja, i da se čeka definitivna odluka Kriznog štaba.

  Za kovid propusnice je uglavnom sve spremno, i čeka se definitivna odluka. Pravnici kažu da to nije protivustavno, posebno na onim mestima koja je premijerka navela, a na kojima ljudi ne moraju da borave. Ne moramo da idemo u noćne klubove, restorane i barove. Bitno je da sve to uskladimo s Ustavom i da nemamo sutra ljude koji će se pozivati na kršenje ljudskih prava i Ustava, rekao je Đerlek za Telegraf.rs.

  Upitan da li se sa kovid propusnicima zakasnilo, Đerlek je kazao da one mogu da budu vrlo bitno sredstvo za uspostavljanje kontrole nad epidemijom zato što će zaustaviti mešanje vakcinisanih i nevakcinisanih, i na taj način sprečiti širenje virusa.

  Nije kasno, naravno. Imamo sigurno još mnogo godina borbe s korona virusom, jer time što nismo postigli dovoljan broj vakcinisanih, produžili smo postojanje i opstanak virusa na našem terenu i ta borba će još trajati, – rekao je Đerlek.

  IN Medija

  Podeli vest:

  Facebook Twitter WhatsApp
 • NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

  Ostalo iz kategorije Srbija

  Poskupljuje pretplata za RTV i RTS

  Većinom od devet glasova danas je na sednici Odbora za kulturu i informisanje u Skupštini Srbije usvojen predlog izmene zakona o naplati takse za javni […]